Георги Кадиев

Имаме право на промяна

Безмислената актуализация на бюджета

ГЕРБ демонстрира безхаберие, наглост и непукизъм при днешното гласуване на второ четене на първата актуализация на държавния бюджет от 1997 насам.  В залата ги нямаше половината депутати. От министрите там беше Дянков, който- забележете- коментира единствено въпроса с комарите в крайдунавските общини…И това за бюджет, който намалява приходи с 2 млрд лева, премахва едни разходи за около 600 млн лева и добавя нови разходи за 1.2 млрд лева. И който предвижда стряскащ дефицит от 3.8 %. Нито дума за това от Дянков, не е оттук и е за малко.

Какъв дебат, какви предложения, какви нови интелигентни решения в тази атмосфера? Чалга на квадрат.

Искам да успокоя всички граждани на Силистра, Русе, Свищов, Лом, Видин и други крайдунавски градове.  Ако днешното шоу ви е харесало, не се отчайвайте. Поне още милиард лева от вече намалените приходи няма да бъде изпълнена. Пак ще има актуализация. Пак ще можете да си поискате парите за борба с комарите. Пак няма да ви ги дадат. Пак най-добрият борец с кризи  ще е сам на трибуната и ще отговаря как „преговаря с румънците“. Но този пъти вие си подгответе добър отговор.

Категория: Блог
  • Христина казва:

    Истината е, че сегашното правителство на ГЕРБ не се справя със ситуацият… Това може да го кажат дори и децата от детскаите градини, които наужким строиха от сегашното правителство!
    Не само Г-н Дянкон, а всички от ГЕРБ трябва да си признаят, за безхаберието, наглостта и непукизма и дружно да подават оставки…
    Но за жалост в България никой не признава за грешките си и не пуска кокала (не се оттегля от властта) доброволно, затова трябва да има и по-настъпателна, по-агресивна и по-остра опозиция в лицето на БСП и лявото пространство!!!

Имейл адресът ви няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*