Георги Кадиев

Имаме право на промяна

Всичко в програмата и визията ви за София се споделя от столичаните. Въпроса е обаче не какви намерения имате, а как ще се осъществят. Как и кой ще налага глоби на селяците-нарушители, които си изхвърлят боклука от терасата? Кой ще поддържа зелените площи? Кога ще има достатъчно детски градини? Докога по пътищата на София ще се размотават цигански каруци?

Нарушенията ги установява инспекторатът, глобите ги налага районния кмет. Гласувахме в общината една наредба с глоби, от които свят да ти се завие- да си измиеш колата на улицата или да си полееш цветята и 5 хиляди лева… Естествено, никой не глобява и никой не плаща. Районните кметове гледат да сложат глоба до 100 лева, за да не се обжалва, защото тогава отиде дела 3-4 години. Поради това считам, че установяването на нарушенията и глобата трябва да се налагат и събират от инспектората, като необжалваем минимум стане 500 лева. Поддържането на зелените площи е правомощие на районните кметове и така трябва да остане, но с повече средства. В момента имат смешни пари за това. „Достатъчно“ детски градини е разтегливо понятие, зависи от броя на децата. В момента липсват 8200 места, догодина може и повече да са. Трябва да се следят тенденции и достатъчно рано да се взимат мерки. Ако 2005 Борисов и Фандъкова бяха анализирали ръста на раждаемост и притока към София, днес нямаше да имаме толкова голям проблем. Циганските каруци напоследък станаха повече- изглежда усещат кога няма кмет…

 • Пешко казва:

  Кадиев, качестен човек сте и Ви желая успех! Въпросът ми няма пряко отношение към кметските избори: Какво мислите за другите леви партии и какви пътища за взаимодействие между тях и БСП виждате? Има ли нужда от консолидация, обмен на идеи, решения? Принадлежи ли на БСП лявото полтическо пространстов и след всичкия маскарлък (за съжаление) на някои от представителите и има ли право тя да се афишира като лява?
  Колкото до проблемите на София: ще освободите ли тротоарите от неправилно паркираните автомобили и от множеството масички и столчета на окупиралите ги заведения? За кучетата не Ви питам – там лек изглежда няма.
  Искам Вие да сте кмет!

 • Онзи казва:

  А аз искам Вие да не гласувате!

 • ТОБАЛ - VN казва:

  Гост! Не е много ясно – кой да не гласува! Онзи или Пешко си играе на думи! Изборите за кмет на София, макар и частични, са сериозно „занимание“. Тези 18 или 20 кандидати, всеки има от тях цел – ДА УСПЕЕ! А успелият ще бъде САМО ЕДИН! Пожелавам успех на този ЕДИН – ГЕОРГИ КАДИЕВ! СОФИЯНЦИ ГО ЗАСЛУЖАВАТ! ГЛАСУВАЙТЕ!

 • onzi казва:

  Тобал и ти можеш да не гласуваш с пълна сила!

 • joro_filipov казва:

  Съжалявам ,че нямам още една годинка задамога да гласувам за вас..

Имейл адресът ви няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*