Георги Кадиев

Имаме право на промяна

ВЪПРОС ЗА ВЪЗНАГРАЖДЕНИЯТА НА СЪВЕТА НА ДИРЕКТОРИТЕ НА ТОПЛОФИКАЦИЯ- СОФИЯ

До Г-ЖА ЙОРДАНКА ФАНДЪКОВА

КМЕТ НА СТОЛИЧНА ОБЩИНА

ОТНОСНО: ВЪЗНАГРАЖДЕНИЯ НА УПРАВИТЕЛНИ И КОНТРОЛНИ ОРГАНИ НА “ТОПЛОФИКАЦИЯ- СОФИЯ” ЕАД

Уважаема г-жо Фандъкова,

Съгласно  справка за начислени суми за възнаграждения на управителни и контролни органи на общинските търговски дружества, средното месечно възнаграждение на член на Съвет на директорите на “Топлофикация- София” ЕАД през първото тримесечие на 2011 възлиза на 3 629 лева.

Като председател на Съвета на директорите на  тогава държавното дружество през 2009 аз получавах средно месечно възнаграждение от около 950 лева /нето/, без служебен автомобил, шофьор, мобилен телефон, кабинет, секретарка или каквито и да е допълнителни екстри. Същото бе положението и с другите членове на съвета на директорите.

Моля за отговор на следните въпроси:

–         Кое обосновава тройно увеличение на получаваните средни месечни възнаграждения на членовете на Съвета на директорите на “Топлофикация- София” ЕАД? Не ми е известно подобряване на финансовите резултати на дружеството, нито особена промяна в начина на работата му.

–         Има ли и какви допълнителни материални стимули са въведени за членовете на Съвета на директорите?

С уважение,

Георги Кадиев

Общински съветник

Категория: Блог
 • Ing.lubomir dimitrov казва:

  Уважаеми  г-н Кадиев,

  Във връзка с Вашия въпрос, бих желал да добава, че от години занимавам всички инстанции и се опигвам да докажа – ТОПЛОФИСАЦИЯ Е МАФИОТККА  СТРУКТУРА.
  УСТАНОВИХ ВСИЧКИ „СПЕЦИАЛИСТИ“ УЧАСТВАТ В БОРДА ИЛИ  НЕ БЕЗВЪЗМЕЗНО
  УЧАСТВАТ В ГРАБЕЖА.
  КМЕТЪТ ФАНДЪКОВА НЕ Е СПЕЦИАЛИСТ И ВИЕ МОЖЕ БИ ЩЕ ПОЛУЧИТЕ ОТГОВОР
  ОТ КРАДЦИТЕ.
  АЗ СЕ ЖАЛВАМ ОТ „НАГЛИТЕ“  ПРЕД ВСИЧКИ И ПОЛУЧАВАМ ОТГОВОР ОТ „НАГЛИТЕ“, Т.Е.  ОТ ГОПЛОФИКАЦИЯ.

  ТОВА БЕШЕ ПРИЧИНАТА ДА ИСКАМ СРЕЩА С ВАС И ДА ВИ ПРЕДОСТАВЯ МАТЕРИАЛИТЕ.

  ИНЖ.ЛЮБОМИР ДИМИТРОВ

 • Dima казва:

  Докато не се даде ясен и точен отговор  на посочените по-долу  въпроси оправия няма да има.
   
  1. Каква физическа величина измерват така наречените индивидуални разпределители? Може ли някой да я посочи и да я покаже в Таблицата за физическите величини от Международната система ( SI ), която е въведена у нас със закон?
  2. Използвайки картата на България или на София, може ли някой да покаже с пръст точно къде се намира лабораторията, в която може да се провери изправността и точността на индивидуалния разпределител?
  3. Възможно ли е да се измерва нещо с някакъв уред, след като на него не са изписани мерните единици? Може ли да се измери кило чушки, като ги повдигнеш с ръка? А ръката уред за мерене ли е?
  4. Може ли един и същи уред да разпознава кога един радиатор е с 6 глидера и кога е с 12 или 15? Защо индивидуалният разпределител на моя радиатор не може да се сложи на радиатора на съседа? А защо не мога да си купя индивидуален разпределител от друга фирма?
  5. За да може един и същи уред да се монтира на радиатори с различни по размер и брой глидери в него се въвеждат коефициенти от човек. След като при меренето има човешка намеса може ли да се развива корупция?
  6. Как е възможно да се иска смяна на уредите (индивидуалните разпределители), тъй като не могло било да се сменят батериите им? Сърцето на човек може да се смени, а батерията на един прост уред не може, така ли?
  7. Защо, въвеждайки индивидуалните разпределители чрез Закона за енергетиката, не се спазват изискванията на чл.3 и чл. 11 от Закона за измерванията? Кой от двата закона е първичен или по-важен?
  8. Защо не се спазва директивата на Европейския съюз, че се заплаща само реално потребеното? А реално потребено означава „измерено със законни средства”.
  9. Тъй като отчитането на топлоенергията по сега съществуващия начин ( чрез индивидуални разпределители ) явно е незаконно, ще се намерят ли честни и умни българи, които да изринат това недомислие от Закона за енергетиката?

  Тези въпроси бяха зададени от мен до госпожа Фандъкова в предаването на Светла Петрова по btV „Сеизмограф“ на 08.01.2011 г., но тя не успя да отговори. Писмата на зрителите й бяха връчени на ръка и тя обеща да отговори  на тях. Ни вопъл, ни стон  до сега. Явно и тя е в топлофикационната мафия.

 • Тракиец казва:

  Напълно съм съгласенс коментара на Дина.За каква пазарна икономика говорим , за каква демокрация и свобода след като сме вързани като каторжници за топлофикациите.Не можеш да се откажеш когато поискаш , а трябва целия блок да се откаже.Не можела топлофикация да си изкара тръбите отвън а преминаяват през твоя апартамент и затова дори и да не искаш парно пак плащаш.И като вземат да плачат и да ни плашат че ако всички се откажем щяло да има лоши социални последици за всички.Защо бе нали е пазарна икономика какво толкова ако фалира топлофикация?Но според мен проблема е в депутатите които приемат този закон който си е изцяло лобиски в полза на една държавна (общинска ) фирма. В моя град Бургас Фирмата Овергаз не се допуска да газифицира   кварталите където има парно. Къде е тогава конкуренцията?
  Вие г-н Кадиев каво ще направите ако станете кмет да се промени закона така че топлофикация да стане конкурентноспособна и да се бори на равни начала сдругите фирми а не да се страхува и да връзва хората с измислени закони и правила?

Имейл адресът ви няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*