Георги Кадиев

Имаме право на промяна

Георги Кадиев, кандидат за депутат от БСП: Ще върнем стария режим за пенсиониране на военнослужещите

Отмяна на въведената от ГЕРБ възраст за придобиване право на пенсия от военнослужещите обеща Георги Кадиев. Кандидатът за депутат от БСП и Коалиция за България се срещна с военнослужещи от резерва и запаса от столичния район „Младост”. Разговорът бе по инициатива на ръководството на местната организация на СОСЗР.

Смятаме, каза още Георги Кадиев, че е повече от задължително 20-те заплати, които се получават при обезщетение при уволнение на военнослужещите, да се запазят. Той пое ангажимент във връзка с осигуряването на клубна база на запасните и резервистите и за включването на представители на СОСЗР в различните форми на граждански контрол на властта. Ако има дебат в парламентарната група за връщане на наборната служба, ще бъда по-скоро „за”, каза още Кадиев.

Милка Христова, съпруга на военнослужещ, която също е в червената листа на 23 МИР, изрази своето неудовлетворение от отменената в Закона за отбраната и Въоръжените сили глава за социалната политика. Тя не приема за нормално запасните и резервистите да имат ограничени права за лечение във ВМА.

Майор от резерва Васил Попов – военен парашутист и журналист във в. „Дума”, е единственият представител на военното съсловие, намерил място в изборните листи на Коалиция за България в столицата. Той аргументира своето категорично несъгласие с водената от ГЕРБ отбранителна политика, включително и по отношение на запасните и резервистите. Според него е напълно излишно изпращането на български военнослужещи на операции и мисии зад граница.

В края на срещата представителите на Коалиция за България подариха на Районния съвет на СОСЗР преносим компютър. В началото на седмицата резервистите и запасните от квартал „Младост” разговаряха с кандидатите за депутати от ГЕРБ в 23 МИР. Предстоят срещи и с други политически сили.

otbrana.com 19.04.2013 г.

Спирдон Спирдонов

Категория: Новини
 • Neal Matthews казва:

  Плевенските граждани и гости на града масово се стекоха в градската градина пред внушителния обновен паметник на Четвърти пехотен плевенски полк, който е построен непосредствено след Балканската война с дарения, вкюличетно и на офицери, както и със значима сума от княз Фердинанд и Евлоги Георгиев. Тържеството се предхождаше с почетен караул и маршове. Свири Общинският духов оркестър. На почетно място бяха запасните, резервистите и ветераните от войните със своите председатели полковник от запаса Иван Апостолов и Ванко Халачев. Празнична света литургия се отслужи от свещеници от Плевенската епархия.

 • Борислав Биков казва:

  Здравейте г-н Кадиев,
  Ето вече нашите са на власт.
  Интересува ме предвиждат ли се промени в Кодекса за социално осигуряване,
  и по специално за хората в моето положение.
  –––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––
  Роден съм през 1964г. Трудовият ми стаж е:
  15г.10м. и 19 дни първа категория, заработена до 17.01.2000г. в металургията.
  12г. и 6м. трета категория до момента.
  –––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––
  38 г. 9 м. 23 д. Общ сбор: трудов стаж по III категория до май 2013г.
  –––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––
  След 31.12.2014г. според моите разбирания и досегашния кодекс, аз нямам право на ранно пенсиониране,тъй като нямам осигуровки в професионален фонд (след 2000г.!
  –––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––
  Какво следва тогава.
  На мен са ми удържани и внесени осигуровки в НОИ за първа категория, а няма да имам право на ранно пенсиониране. Осигуровките ми ще бъдат ли прехвърлени в професионален фонд, защото след 31.12.2014. според сегашният КСО, професионалните пенсии ще се изплащат само от пр. фондове.
  –––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––
  Моля Ви преразгледайте тази част от КСО.
  Хората в моето положение не са малко.
  Предварително Ви благодаря за разбирането.
  ––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––

  София
  06.06.2013г. С уважение: Биков

  –––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––

 • Борислав Биков казва:

  Една от причините, че резултатите от изборите са „такива каквито са“
  се съдържа в предния коментар.
  Успех!

  София
  07.10.2014 г. С уважение: Биков

Имейл адресът ви няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*