Георги Кадиев

Имаме право на промяна

Георги Кадиев: Общината е пред фалит

„Столична община да си събира парите бързо и навреме, защото в момента има огромно количество стари задължения, които не са изплатени – било то данък „сгради”, било такса „битови отпадъци”, било различни други такси и данъци. Общината е пред фалит и аз не виждам някой разтревожен от това. Нито Герджиков, нита г-жа Фандъкова, още по-малко премиерът. Това безхаберие ще се стовари на гърба на столичани съвсем скоро.“

Това каза в интервю за Агенция “Фокус” Георги Кадиев, кандидат за кмет на Столична община, издигнат от БСП. Според него – структура, която трябва да бъде преструктурирана и трябва да бъде засилена, е тази за местни данъци и такси, на която да й бъдат прибавени тези силови структури за ревизия на местните данъци и такси. Инспекторатът също трябва да бъде подсилен чувствително. В него има над 400 души. На пръв поглед звучи много, но нарушенията в София са толкова много, че се питам какво правят те. Според Кадиев – не е въпрос на механично увеличение, а на ефективност. „В София има толкова много нарушения, че и китайската армия да вкарате тук, сигурно и тя ще си намери работа”, коментира той.

Една от службите, която трябва да се реформира абсолютно задължително и заради корупцията в нея, това е т. нар. дирекция за архитектура и градоустройство. Част от нейните функции трябва да бъдат върнати към районните кметове като издаването на разрешения за строеж на определени видове сгради, предлага Кадиев.

Източник: Информационна Агенция „Фокус“ – Цветомира ГЕОРГИЕВА

Категория: Новини
  • Александър Великов казва:

    Господин Кадиев,
    представете фактите, с които разполагате , за да твърдите, че Столична Община е пред фалит?

  • gkadiev казва:

    Не съм казал, че е пред фалит, а че е обран бостан. За съжаление не знам всички факти, защото ги крият, но ето ви няколко от тях- през 2008 „Столичен автотранспорт“ свърши годината с 39 милиона лева неразплатени задължения, които тази година колко са един дявол знае. А те ще висят на следващия кмет. „Столичен електротранспорт“ и той има поне 30 милиона лева. Приходите от данъци и такси се очертава да са със 170 милиона лева под плана, от тях 100 милиона лева само от данък по възмездно придобиване на имущество и 30 милиона лева от технически такси, в които и такса смет. Следващият кмет толкова проблеми ще има, че ако не влети с летящ старт от първия ден, наистина ще фалира.

Имейл адресът ви няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*