Георги Кадиев

Имаме право на промяна

Георги Кадиев предложи дългосрочна концепция за развитието на спорта в столична община

Дългосрочна концепция за развитието на спорта в столична община, свързана с алтернативите на младите хора, предложи кандидатът за кмет на София от Коалиция за България Георги Кадиев на среща с представители на големите спортни клубове и асоциации. Той очерта 4 основни групи проблеми на спорта и спортните бази в София.

Георги Кадиев – кандидат за кмет от “КБ”: „Първата група е такса смет на тези обекти, тъй като те са големи по площ. Настоящата наредба по местни данъци и такси не различава тези търговски дружества като спортни или не спортни и ги облага, независимо какви са те.“

В София има спортни терени, но няма концепция за тяхното управление. Освен високата такса смет, проблем са и високите наемни цени.

Георги Кадиев – кандидат за кмет от “КБ”: „Логиката е много ясна, че спортните обекти трябва да имат особен статут. Те не са просто едни търговски дружества, които ги облагаме, както и всички останали.“
Като следваща група проблеми Кадиев посочи липсата на регистър на общински имоти за спорт, липсата на тренировъчни комплекси в крайните квартали като Люлин, Младост и Обеля. Според Кадиев е време София да има дългосрочна концепция за спорта, за да може дори и след 10 г. да кажем “ето това е една европейска столица”. Защото от целия тюрлю гювеч от проблеми досега такава няма.

Категория: Новини

Имейл адресът ви няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*