Георги Кадиев

Имаме право на промяна

Георги Кадиев: Сергей Станишев да обяви пред НС на БСП своята версия за скандала с изчезналите справки от ДАНС

Кандидатът за кмет на София от „Коалиция за България” Георги Кадиев ще поиска на следващото заседание на Националния съвет на БСП лидерът на партията Сергей Станишев да обяви пред присъстващите неговата версия за скандала с изчезналите справки от Държавна агенция „Национална сигурност” (ДАНС). На пресконференция Кадиев посочи, че дебатът за София е изчезнал и е бил заменен от дебат за ДАНС. „Ние сме колективни адвокати на Сергей Станишев и трябва да знаем цялата истина”, каза Кадиев и посочи, че ако искането му остане без резултат, то според него НС на БСП ще загуби легитимност, заящото бяга от проблемите на деня.

„Няма как да се боря срещу корупцията в Столична община, без да съм убеден, че тя е изчистена от БСП. Една от най-големите грешки на БСП беше, че в трите месеца след изборите остави хора от други политически партии да вадят компромати за корупционни практики, вместо ние сами да го направим. Не искам да ми казват какво има в докладите, а че не са укривани умишлено, за да бъда убеден, че зад мен стои чиста партия”, каза Кадиев.

Според него БСП е започнала да се развива като лидерски проект, още повече сега, когато няма Изпълнително бюро на партията. „Ние вече не говорим за реформа в БСП, при положение, че самата партия е на ръба на оцеляването”, каза Кадиев и посочи, че парламентарната група на БСП трябва да бъде представена в Изпълнителното бюро от не повече от двама души. То трябва да бъде и изчистено от хора, които са от много време негови членове, защото престояването на една позиция за 8-10 години амортизира една личност, смята Кадиев. Той допълни, че в Изпълнителното бюро не трябва да има и личност, срещу които има силно негативни обществени настроения.

Кандидатът за кмет на София посочи, че преди конгреса образите на Сергей Станишев и БСПса се разминавали донякъде, но след конгреса това се е променило и „размятането на доклади е насочено срещу БСП чрез Сергей Станишев”.

На въпрос кои са личностите от станалия известен круг „котараците” Кадиев отговори, че това са фирмите, които асфалтират София, които правят ремонти на детските градини и училищата, които разпределят линиите на „Столичен автотранспорт” и т.н. „Уважавам г-жа Фандъкова, не мисля, че е корумпирана, но не мисля и че ще спре корупцията, защото няма да й позволят. Става въпрос за кална, мръсна битка за бюджета на София”, посочи Кадиев и посочи, че ако софиянци искат да разберат какво се случва в Столична община, трябва да изберат за градоначалник външен човек, който ще направи ревизия на управлението на всички десни кметове.

Категория: Новини

Имейл адресът ви няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*