Георги Кадиев

Имаме право на промяна

Георги Кадиев се срещна с медии в столичното заведение „При кмета”

Постановяване на максимална тарифа на таксиметровите услуги, решаване на проблема с отпадъците на София и по-близък диалог с граждани са част от приоритетите в програмата за управление на кандидата за кмет на София от „Коалиция за България” Георги Кадиев. Той обяви приоритетите си на среща с медии в столичното заведение „При кмета”. Кадиев посочи, че първото нещо, което ще регламентира като кмет на София е таван на цените на таксиметровите услуги. Идеята му е провокирана от от ситуация, на която е станал свидетел преди началото на срещата с медиите, когато е заплатил на таксиметров шофьор 5,19 лв. за 645 метра. Максималната тарифа ще се определи след разговори с членове на бранша.

Георги Кадиев гарантира, че, ако бъде избран за кмет, ще отделя два часа на седмица за срещи с граждани.

Според Кадиев проблемът със завода за битови отпадъци отдавна е трябвало да бъде решен. Заводът ще има капацитета да обработва 25% от отпадъците на София. За останалите 75% ще трябва да се мисли друго решение, чрез изграждане на втори завод или въвеждане на нова система. В други европейски столици е залегнала практика гражданите да купуват от общината пликове за отпадъци и само с тях си хвърлят боклуците в контейнери, които са към съответния жилищен блок. Така ще може реално да се измерва колко отпадъци изхвърля едно семейство, а такса-смет няма да се определя според квадратурата на апартамента, в който живее.

Георги Кадиев се срещна с медии в столичното заведение „При кмета”На въпрос очаква ли напрежение между Столична община и правителството, което е съставено от ПП ГЕРБ, Кадиев каза, че ако Бойко Борисов има някакви претенции към него, той може да стане и да ги каже. „Аз две години му стоя на първия ред в Столична община като общински съветник и Борисов стоеше срещу мен. Не мисля, че има каквато и да е причина да се оплаче от моето поведение. Включително и това, че през 2007 г. аз му оправих данъците в София, с което му дойдоха 50 млн. лв. да харчи. Ако той иска да влиза в конфронтация – окей, но мисля, че нормалното поведение в тази ситуация в полза на държавата и на София е нормално сътрудничество”, подчерта Кадиев.

Категория: Новини

Имейл адресът ви няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*