Георги Кадиев

Имаме право на промяна

Два въпроса към Петко Сертов

Случи се нещо крайно неприятно за БСП: влизането на Петко Сертов в БОРКОР и последвалата политическа атака, че това е  сделка между ГЕРБ и БСП.

За съжаление налага се мнението за сделка, за нещо задкулисно, мръсно, нечистоплътно. За свински черва, които пред сцена са врагове, а зад сцена ядат, пият и правят сделки заедно.

Аз знам, че сделка между БСП и ГЕРБ няма. Ако имаше, тя трябваше да мине през Изпълнително бюро и Национален съвет, а това не се е случило. Петко Сертове  професионалист и няма никакъв проблем БСП да вземе решение за негово участие в борбата с корупцията като висша държавна задача. Но БСП би трябвало да го направи открито, прозрачно и да не позволи това да бъде възприето като сделка с други цели. Нито може да си позволи това да бъде възприето като сделка на определени нейни членове с определени членове на ГЕРБ.

Това моментално би убило моята кампания за кмет на София. Кой би гласувал за кмет, ако този кмет и неговата партия правят сделки зад гърба на избирателите си? Моментално би убило и все още неизвестните кандидатури на червеният кандидат за президент и за кметове в цялата страна.

И по-страшното, моментално би убило идеята, че БСП е алтернативата на сегашните управляващи. Че е по-доброто бъдеще на България.

Не знам как г-н Сертов преглътна думите на премиера Борисов, че ДАНС е била „пачавра“ по времето на неговото ръководство. Неговата камбанария е друга, неговите приоритети са други.

Но бих искал да си даде ясна сметка за политическите последствия на неговото решение. Оправдателният режим, в който е вкарана БСП.

Затова предпочитам да изчистим този въпрос до дъно. Бих искал г-н Сертов да излезе и да отговори публично и честно на два въпроса:

– информирал ли е предварително който и да е в БСП за отправеното му предложение за зам.председател на БОРКОР?

– поискал ли е и получил ли е подкрепа от който и да е в БСП за своето решение да приеме предложението?

Тогава вече всички ще е кристално ясно.

Категория: Блог
 • Христина казва:

  Че то и БСП си има примери за продажни членове, които са готови за няколко монети да изменята на партията която ги е напрвила това което са…
  Смятам, че главното ръководство на партия БСП ги зняе, защото те се вижда и с просто око, и трябва да вземе адекватни мерки, за да се разграничи от подобни „личности“….

 • Asd казва:

  БСП е мръсна дума за мен, синоним на нечестност и корупция. Не мога да повярвам и на една дума която казвате г-н Кадиев. Надявам се вашата партия да изчезне възможно най-скоро защото тя причини много страдания на България.

 • Asd казва:

  Не е ли по важно да не се изменя на родината? Нелоялните членове на БСП може би са истинските патриоти не мислиш ли?

 • Христина казва:

  Смятам, че длед като си нелоялен към нещата с които си се захванал (в случая членство в партия, която и да е тя), няма да си лоялен и към държавата си…

 • Radostnikovast казва:

  Подкрепям напълно разсъжденията на Георги Кадиев. Няма нужда Борисов да определя кой е червен и кой не, а да каже дали като професионалист назначава Сертов.

 • Diana Ivanova казва:

  Според мен БСП трябва да излезе с определена позиция по тоя повод,това е нейно задължение иначе се обезмисля всичко.Политиката е променлива величина ,но не и моралните ценности.
  Вие сте прав.

 • Dimitar Samodumov казва:

  Понякога малко образователен ценз и реална оценка на нещата не вреди, дори на Вас. Липсата на личностни комплекси също много помага, но не на вас.
  Но ми е интересен Атако-подобния стил на изказването ви! Много е Сидеров.

 • Bulgarian Machete казва:

  Глупости на търкалета… „Госпожо, това другарче не ще повече да си играе с мен“… Защо не кажете, г-н Кадиев, честно и конкретно, какво смятате да направите за град София, за чийто кметски пост от толкова дълго време точите л*ги? Кои са спешните градоустройствени и нормативни мерки, от които столицата спешно се нуждае, с оглед да се изкоренят мафиотските постройки и да придобие малко по-нормален (дори не се изхвърлям за „европейски“) вид? Защото темите около партийната лоялност на лице Х или Y, БОРК*Р-a, спец-акциите на цецко и т.н., които ГЕРБ, Вие, БСП, царистите и сините активно набивате в хорските глави, са, хммм. как да кажа, циркаджийство. Със здраве!

 • Tranyaiva16 казва:

  Доста болшевишки ми звучи – защо един Сертов или друг член на която и да е партия да е длъжен да иска разрешение, когато получи предложение за работа. Сертов е професионалист – естествено е да се върне в професията си. Как е преглътнал обидата за „пачаврата“ и дали я е преглътнал е въпрос, кото се отнася до него.
  А вопълът за Вашата кампания, която ще бъде е убита от едно назначение в структура, насочена срещу корупцията, звучи точно в регистъра на глезените дечица от някои издигнали се червени фамилии, които в името на личното облагодетелстване са загърбили Идеала, господин Кадиев. Няма ли поне един способен и честен ПР, който да работи с Вас?

 • Blag009 казва:

  Вие сериозно ли задавате тия два въпроса г-н Кадиев ?
  Не забравате ли че членът на БКП-то под № 1, одавна отпадна от конституцияна на Р.България?
  От къде на къде г-н Сертов ще отговаря на тия въпроси?
  Той васал ли е на БСП? Клел ли се е в БСП и т.н.?
  Имах Ви за умен мъж, наделял комунистическото тесногръдие?
  Жалко гусин или по точну другая Кадиев!
  КибикБлаже

 • blag009 казва:

  Според Вас, УСТАВА на БСП е над КОНСТИТУЦИЯТА?
  Само така другарке…бой по тая дребнобуржоазна гнида!
  Кибик Блаже

Имейл адресът ви няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*