Георги Кадиев

Имаме право на промяна

Екоравновесие знаят за агресивните глутници и не предприемат нищо

Днес стана ясно, че Екоравновесие са получавали сигнали за глутницата кучета, която разкъса възрастния човек в парка Стефан Стамболов вчера, но са констатирали, че не проявяват агресивност и не могат да ги приберат в приют.

Преди около 2 месеца аз подадох сигнал от 143 души в Младост 1 за глутница, която проявява агресия и хората се страхуват да се движат сами по тъмно. Аз получих идентичен отговор. Можете да го видите по-долу. Можем само да се надяваме, че няма там да е следващият нещастен инцидент:

1027/04.06.2012 г.

Регистрационен индекс и дата

ДО

Г-Н ГЕОРГИ КАДИЕВ

УВАЖАЕМИ ГОСПОДИН КАДИЕВ,

Във връзка с Ваш сигнал постъпил в ОП „Екоравновесие” с вх. № 1677/18.05.2012г. относно наличие на безстопанствени кучета в района на ж.к. „Младост 1” Ви уведомявам следното:

Екип на ОП „Екоравновесие” беше изпратен за проверка в района на бл. 70, бл. 70А и бл. 71 в ж.к. „Младост 1” на 19.05.2012г., при която служителите ни са установили, че безстопанствените кучета обитаващи територията на цитирания от Вас адрес са обработени в съответствие с изискванията на нормативните документи. В ОП ”Екоравновесие” не са постъпвали жалби доказващи агресивно поведение на упоменатите кучета и по времето на извършване на проверката служителите ни не са установили такова.

Информираме Ви, че отстраняване на безстопанствените кучета без доказателства за агресивно поведение не може да бъде извършено, съобразявайки се с ограничителните текстове на действащото към момента законодателство и с оглед на капацитета на приютите стопанисвани от Столична община.

С уважение,

Д-Р МАНОЛ НЕЙКОВ

ВР. И. Д. ДИРЕКТОР НА ОП „ЕКОРАВНОВЕСИЕ“

  • Tanco казва:

    Здравейте! Много мило са отговорили от Екоравновесие! Нали трябва да има нахапани – за да се предприемат действия, иначе е само една разходка за тях! Ще видим дали, ако нахапят някой от тях – няма да се вземат мерки!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Имейл адресът ви няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*