Георги Кадиев

Имаме право на промяна

Зам. кметът Л. Христов ме съди за нанесени нематериални щети

Зам. кметът на София Любомир Христов е започнал дело срещу мен с обвинение, че съм застъпил мнение, когато публикувах обяснението на шефа на Центъра за градска мобилност Николай Костов. Тогава в обяснението се казваше, че Христов е възложил на М. Аврамов да изготви справка за дължимата сума към Карат-С и да му каже „за какъв период на олихвяване на задълженията им със законовата лихва ще се достигне дължима лихва в размер около 3 200 000лв”.
Това е добър повод да се разрови случаят до край и да се види кой какво е възлагал и с какви мотиви г-н Христов би поискал нагласяване на лихва така, че да достигне желаната цена, а не да се изчислява на база предварително определен срок. Трябва да се види и дали зад подобни действия не могат да стоят корупционни интереси.
Исканата от г-н Христов сума е 1000 лв за нанесени нематериални щети. Той иска да докаже това, като покани двама свидетели, който да отговорят на въпроса „Как се отрази на психическото и емоционалното състояние на ищеца изнесените в публичното пространство обвинения на ответника Георги Кадиев във връзка с определянето на лихвата на „Карат-С” АД?” Ще ми е много любопитно да чуя отговора на този въпрос и по тази логика е хубаво да питаме цяла София как се е отразило на психическото и емоционалното ни състояние опитът да бъдат откраднати 2,6 млн лв от всички нас.
Г-н Христов ме съди за своята грешка, за това, че той и г-н Барбалов внесоха доклад, който щеше да задължи софиянци да платят на Карат-С 13 млн лв като от тях 2,6 млн лв бяха „грешно изчислени” лихви. Те бяха наказани за това с последно предупреждение за уволнение и в момента г-н Христов се опитва да прехвърли вината от болната глава на здравата. Да изглежда, че виновен е не този, който внесе ощетяващия доклад, а този, който разкри злоупотребата.

Исковата молба на Христов можете да видите тук:

Obvinenie L.Hristov za emocionalni vredi po Karat S1

Категория: Блог

Имейл адресът ви няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*