Георги Кадиев

Имаме право на промяна

Заредете си резервоарите, момчета

Агенция Митници е отнела лиценза за данъчен склад на Лукойл- Нефтохим и на Нефтено пристанище – Росенец, където Лукойл разтоварва танкерите си.

Имам няколко въпроса:

– Защо чак сега отнемат лиценза, след като съгласно Закона за акцизите и данъчните складове крайният срок да имат измервателни уредби е 20 октомври 2010?

– Кое наложи 9 месеца да мълчат и сега изведнъж да се разтърчат?

– Кой от Агенция Митници и Министерство на финансите е наказан за това, че 9 месеца са си затваряли очите при очевидно закононарушение?

– Защо не е отнет на дистрибуторската компания Лукойл- България, а само на производствената част? Те имат ли измервателни уреди?

Всичко това ме навежда на мисълта, че ни разиграват цирк.

Премиерът ще се изтъпани и ще даде „две седмици отсрочка, за да се приведат в порядък“. И ще демонстрира колко е твърд.

Лукойл ще се изтъпани и ще вдигне цените, защото ще трябва да запълва дупката от непроизведен в България бензин с внос от рафинерията им в Румъния.

За Дянков, Цветанов, Танов и другите няма да казвам, то е ясно.

И след две седмици всичко ще е минало и заминало, а цените ще са с 10-ина процента нагоре.

Затова: Заредете си резервоарите днес, момчета.

Категория: Блог
 • Anonymous казва:

  Брех, г-н Кадиев, нещо нарушиха интересите на вашата партия, или? Ще има ли четвърти вот на недоверие за провал в енергийната политика? Оставям ви да размишлявате върху това..

 • Pop казва:

  :) г-н Кадиев, пак се изказвате неподготвен ми се струва!

 • Dencho казва:

  Вярно е, че производителят трябва да бъде принуден да спазва закона, но според мен това е някаква игра, в която играят и потърпевшите Лукойл Нефтохим и управлявания от Валентин Златев дистрибутор Лукойл България. Играта е срещу руснаците и с руснаците, а може би и с други играчи и вероятно е свързана с преговорите за други енергийни проекти, като АЕЦ Белене.  Борисов и Дянков във всички случаи са си направили сметка да извлекат дивиденти от това действие, без да рискуват, защото са взели разрешение и от американците. Борисов не е такъв смелчага, какъвто изглежда и нищо не прави без одобрението на САЩ. Потърпевши от всички тези игри, обаче ще бъдат българските потребители на горива. Има вероятност за дефицит и спекула. Едно е сигурно, цените на горивата няма да паднат под сегашните нива, а може и да се увеличат, на фона на все по-намаляващите приходи в домакинствата на българските данъкоплатци.

 • Слави казва:

  Лукойл си купиха това правителство още в началото и каквото и да се опитват да правят сега, ще изглежда смешно. В дългосрочен план съм убеден, че резултатът ще бъде по-високи цени, по-некачествено гориво и без повишение на заплатите…
  А за реждането, трябваше да го направим много отдавна, а да избегнем и досегашното увеличение…

 • Kidrock казва:

  Защото и без това Лукойл излиза в ежегодния си планов ремонт,складовете за готова продукция по това време на годината преливат,а и защо не бием два заека с един куршум-Бойко вднига рейтинг,ние цената на бензина за мат'риала:)

 • Sanders казва:

  Пореден ход за имидж на Б.Б.,кърпене на дупки в бюджета и отчитане на нисък бюджетен дефицит пред Европа.За съжаление пак за сметка на данъкоплатците и нормалните хора.
  Никой ли в тази държава не разбира, че истинският ръст и приходи ще дойдат при стимулиране на икономиката, ниски банкови лихви и недискриминационна политика към хората които искат да правят нещо от последните.
  Всичко останало е кърпеж с дългосрочен негативен ефект.

Имейл адресът ви няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*