Георги Кадиев

Имаме право на промяна

Защо все пак се съгласих на номинация?

Вероятно на много хора се е сторило странно почти година и половина преди избори БСП-София вече да прави номинация за кмет. По никакъв начин не съм го искал и не съм го стимулирал. Бях попитан дали бих се съгласил на номинация, за да не се стига до безмислени самоотводи от моя страна, и моята роля беше дотам. Винаги съм искал вътрешнопартиен избор за всяка такава номинация, далеч по-добре от това пет човека да се съберат в една стая и нещо да решат. Като понякога го обличат в някаква демократична фасада, друг път дори и това не правят. Вътрешнопартиен избор е задължително да има за председател на партията, за да си тежи на мястото. Като не съм съгласен, че това автоматично трябва да означава повече правомощия. За мен председателят е пръв сред равни, дори и избран мажоритарно. БСП не бива да е лидерски тип партия. Вътрешнопартиен избор за президент, за водачите на листи, за мажоритарни кандидати на парламентарни избори, за кандидати за кметове. Това мотивира една партия, кара я да се събуди.

Така или иначе, изборът беше направен и номинацията е факт. Не искам да оставям у когото и да е впечатлението, че умишлено съм бягал от нормални номинации било от районни конференции или основни организации, и съм бил номиниран през задния вход. Казах го няколко пъти- ако има кандидати за номинация, оттеглям своята в рамките на 5 секунди и отиваме на вътрешни избори. Само да не стане като миналата година… Защото нямам време да слушам  философстване за тактиката и стратегията и профила на кандидата, а като се стигне до избор- няма никой.

И сега за мотивацията. Тя се изчерпва с няколко думи- да победим ГЕРБ в София. И после да покажем, че леви партии също могат добре да управляват столици. Всяка една кампания има нужда от добро настроение. На мен ми харесва да съм в състезание. ако и на вас ви харесва и сте в нашия отбор- да го правим заедно? Ако сте в отсрещния отбор- добре дошли на терена. Не ви завиждам.

Категория: Блог
 • Веси казва:

  Бих се радвала да видя предизборна програма някъде в сайта. В момента не мога да я открия. Може би е малко рано де. Бих се радвала също, ако понякога отговаряте на коментарите, или поне давате знак, че ги четете.

 • Христина казва:

  Честита номинация, Г-н Кадиев!
  От сега Ви стискам палци за победа на иборите след година и половина…!
  Дано професионализмът Ви бъде забелязан от Столичани!

  Умолявам всички Софианци повече да не залагат на куц кон (кобила) по време на изборите за Кмет на СО!

 • Гост казва:

  Лелееее, ако САМО искате да победите ГЕРБ … има по лесен вариант … на някой нелегална Витошка конференция да ВЗЕМЕТЕ решение за КУРС ЗА ВЪОРЪЖЕНА БОРБА!!!!!
  За протокола…
  Колко радиатора има в София?
  Как ШЪ накарате хората да си плащат??? Сламка „Пред огнец и медец, народо предпочита огнеца“!!!:)
  ЗАЩО до сега не предложихте на някое ОБЩИНСКО събрание, НОВАТА смес за асфалтиране ?
  Защо не предложиш правилник, КОГАТО Председател на дом.съвет, се оплаче в полицията или кметството, техните въпросе ДА СА приоритетни иначеее … Закона за етажната собственост си остава парче хартия и т.н.?
  С туй „И сега за мотивацията. Тя се изчерпва с няколко думи- да победим ГЕРБ в София“??? Ставаш смешен!!!!
  Кибик Блаже

 • Bogomil Kuzmanov казва:

  Здравейте,

  Къде може да намерим запис от участието Ви в „Нека говорят“?
  Благодаря

 • Tatyana казва:

  Моята мотивация да застана до Кадиев е предизвикана от неговата компетентност, от неговото овладяно поведение и от високата класа. Бих предоставила личния си професионален опит за успеха му, защото София вече не може да понася лоши експерименти с непредвидими мащаби на вредите.

 • slavov казва:

  Здравейте г-н Кадиев,
  Въпросът не е в това, че номинацията ви е от няколко човека. Сигурен съм, че даже социалистите в София да бъдат поканени да гласуват поименно, всеки ще вдигне двете си ръце за вас.
  Трудността е на друго място. София е град със сложни урбанистични проблеми, останали неразрешени в продължение на много години. Трябва да се представят изключително оригинални идеи в тази насока, за да се мотивират не само социалистите, а и хиляди други граждани да ви подкрепят на избора. Трябва също така да се внимава, да не би едно политическо и правно действие, което е в полза на една част от столичани, в същото време не засяга интересите на други голяма част от градското население. Например идеята таксата смет да бъде не за квадратура, а за брой обитатели. Обикновено броят обитатели в един апартамент е по-голям при семейства с ниски доходи. Те за това се тъпчат в едно жилище, ако ги натовариш с още такси ще им бъде по-тежко. Решенията трябва да са балансирани за да се спогодят доколкото е възможно интересите на голямото мнозинство от жителите на столичната община.
  Аз лично изцяло ви подкрепям като кандидат и искрено се радвам, че ще бъдете мой фаворит на изборите.

 • Margarita казва:

  Г-н Кадиев, от изявите, номинациите и декларираните Ви претенций, личи кариерния Ви устрем. Вероятно част от нещата, които си пожелавате се случват. Например стабилното Ви благосъстояние, гарантирано от г-н Овчаров. Всъщност Вие сте негов проект и инструмент. За да разберете колко сте несъстоятелен като политик, ще направя само няколко ремарки на казаното по-горе:
  1) Вашата кандидатура за кмет не може да бъде демонстрация на управленски модел на леви, десни или каквито и да било партии. Изборът на кмет е мажоритарен и е резултат само на качествата и компетенциите на кандидата и умението му да ги представи пред публиката.
  2) Стартирате две кампании, с пълен дисонанс на целевите послания эа партийна и обществена кандидатура. Как да Ви подкрепи партия за която твърдите, че в редиците й освен вас няма подходящ кандидат нито за председател, нито за столичен кмет!
  3) Казахте, че не спечелите ли кметските избори се оттегляте от политиката. Ако междувременно станете председател на БСП……напускате всички постове?

Имейл адресът ви няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*