Георги Кадиев

Имаме право на промяна

ЗАЩО ИЗБРАХ ДА СЪМ МАЖОРИТАРЕН КАНДИДАТ?

Пожелах да съм мажоритарен кандидат на БСП в 23 район в София не защото много държа да съм депутат. Вече бях през 2005, видях, знам за какво става въпрос. Ако толкова държах, щях да съм и някъде на избираемо място в листите.
Но не е честно към избирателя. Честното отношение е мажоритарният кандидат да е само такъв. Така, гласувайки за Георги Кадиев, вие наистина гласувате за Георги Кадиев. И той не се крие по листите.
Гласувайки например за Иван Костов в 23 район София, на него му е все едно. Така или иначе е водач и на листа. Така вие всъщност гласувате и за примерно третия в листата на сините, който евентуално ще стане втори и евентуално ще влезе, ако синята коалиция вкара двама депутати от района. Знаете ли изобщо кой е той? Специално погледнах, Атанас Атанасов.
Да не говорим за НСДВ. Там е загадка за “Стани богат”. Гласувайки за мажоритарния и водач на листа Пламен Константинов вие всъщност гласувате и за втората след него в листата Нина Чилова. Обаче тя пък води във Видин, т.е. може би гласувате за третата Христина Христова, която е водач във Враца! Царска работа, направо да полудееш. И така, всъщност май гласувате за четвъртия. И кой е той?
Поисках да съм мажоритарен кандидат, защото предизвикателството е голямо. Да победиш Иван Костов в традиционно син район и син град е сериозно нещо. Да победиш напълно непознат мажоритарен кандидат на ГЕРБ също е сериозно нещо – на практика така побеждаваш формалния лидер на ГЕРБ Цветан Цветанов, който живее в района и винаги досега е губил изборите в собствената си секция. Да победиш голям спортист като капитана на националния отбор по волейбол – не е лесно. Да победиш голям актьор като Антон Радичев- не е лесно.
Поисках да съм мажоритарен кандидат, защото искам сблъсък на идеи в 23 МИР. Предполагам, че Иван Костов ще стои на Олимп и няма да се меси с нас, простолюдието. Нали така го чакахме 2001 цели две години, когато ни беше “изпреварил” всичките… Предполагам, че кандидатът на ГЕРБ ще го крият до последно. Не го знам какъв е, аз до момента не съм намерил някой, който да го е виждал на живо, включително познатите ми в ГЕРБ. Съществува ли изобщо този човек? Или е фантом?
Поисках да съм мажоритарен кандидат, защото очаквам честна борба. Хубавото на 23 район е, че в него няма компактни маси от малцинствата, т.е. поне няма да има масово купуване на гласове. И че няма ДПС, защото не ми се обяснява как съм се разбрал с тях за подкрепа. Каква подкрепа, като още 2005 един техен ръководен кадър пращаше на БСП ръководен кадър смс-и “спрете го тоя”?
Очаквам игра без черен ПР и обещавам игра без черен ПР. Всеки човек има право на политически убеждения, но и на защита на достойнството си. Експертът на ГЕРБ Тошко Тодоров може и да е десен, но ще го защитавам в личен план, защото е бил качествен служител на НАП.
Кметът на ГЕРБ в Бургас как да го подкрепя, като е осъден митнически измамник? Каква борба с контрабандата, какви пет лева? Пък ако наистина го гласят за министър на регионалното развитие, както чувам, съвсем ще цъфнем. Само че там и Симеон Дянков май бил обещал на някакъв свой съученик и май ще има сълзи. Въобще да им имам проблемите на ГЕРБ, кога спечелиха, кога взеха да делят баницата.
Но най-много поисках да съм мажоритарен кандидат, защото има какво да се свърши. Не искам някаква сива мишка да мънка от името на района в парламента, нагледал съм се на такива. Този депутат е лицето на една трета от София. Негова основна задача е да защитава интересите на тази една трета- и на цяла София- в парламента.

Категория: Блог

Имейл адресът ви няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*