Георги Кадиев

Имаме право на промяна

ЗАЩО ИСКАМ КАСИРАНЕ НА ИЗБОРИТЕ В СОФИЯ

Днес аз и колеги-общински съветници подадохме жалба до Административен съд София- град, в която искаме касиране на изборите за кмет и общински съветници в Столична община.

Бих искал да кажа моите мотиви за това. Не го правя защото много искам да съм кмет на София. Аз загубих тези избори и го признавам. Но дадох всичко от себе си и не искам да падам по нечестен начин. Не и с този фарс на избори, не и с умишлено загубени протоколи, не и с депутати от ГЕРБ, броящи бюлетини и носещи чували. Не мисля, че и г-жа Фандъкова и ГЕРБ- София имаха нужда от тази пародия на избори и пародия на броене на гласове. И ако имаха достойнство, вероятно сами щяха да поискат касиране на изборите.

Поводите за искането ми са в няколко части. На първо място, лошата организация на изборите, довела за пръв път до невъзможност хора, дошли до секциите да гласуват. Някой може ли да каже как щяха да гласуват те?

След това, заради напълно незаконното удължаване на времето за гласуване. Изборният кодекс е съвсем точен- гласува се до 19:00 и ако има чакащи- до 20:00. Нито Бойко Борисов, нито ЦИК имат правото да удължават тези часове, а те точно това направиха. Ще кажете какво толкова, нали така повече хора са гласували. Да, но как така в определени секции се изсипаха хора 15 минути след удължаване на времето за гласуване? Кога успяха да се облекат, организират и да отидат до секцията и не са ли те част от контролирания вот на ГЕРБ? Защото само ГЕРБ знаеха, че ще има удължаване на времето за гласуване.

После, заради пълния хаос с изборните списъци. Хиляди хора в забранителни списъци, а те не са напускали страната с десетилетия. Безброй хора, които гласуват в една секция и един район за кмет, а в друга секция и друг район за президент. Колко от тях са го направили, колко са били готови да се разкарват из София и да се редят на две опашки?

И после по конкретните казуси, споменати в жалбата ни. Като например 37 липсващи оригинални протокола от СИК, които са служебно въведени от ОИК. Там възможността за манипулация е за хиляди гласове, а БСП загуби още един общински съветник само заради 200 гласа. Или над 100 протокола на СИК, подписани от по-малко от половината членове на СИК. Отново възможност за силна манипулация. Или двамата депутати от ГЕРБ, юнашки разнасящи чували с бюлетини, в пълно нарушение на закона. И така нататък.

Надявам се и искам от съда едно-единствено нещо- обективност. Не искам да съди нито по герберски, нито по бесепарски. Никой няма нужда от това.

Столичани преживяха и усетиха тези избори на гърба си. На тези избори в София техният глас бе грубо откраднат. Грубо присвоен от ГЕРБ. Наказан бе не само Георги Кадиев, не само БСП. Наказани бяха всички партии. Наказани бяха хората на София. Наказана и поставена в ъгъла бе демокрацията в България. Облагодетелстваха се Борисов, Цветанов, Фандъкова, Андрей Иванов и цялата клика на ГЕРБ.

Ето за това обжалвам тези избори. За да не си мислят ГЕРБ, че всичко им се разминава. Че победителите не ги съдят. Че могат безнаказано да крадат гласовете ни.

Защото ако им позволим да го направят, значи заслужаваме такова управление и такива избори. А в това не мога и не искам да повярвам.

Категория: Блог

Имейл адресът ви няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*