Георги Кадиев

Имаме право на промяна

Защо коалиция Костов- Борисов е най-лошия вариант за България?

По време на предизборната кампания 2005 в едно студио при Коритаров казах, че коалиция БСП- ДПС е най-лошия вариант за държавата. По две прости причини. Щеше да има крехко мнозинство и да се оглеждаме всеки път ще ни подкрепят ли ДПС или не. И като реакция на едно изявление на Ахмед Доган, че Нихат Кабил е най-сигурният министър в предстоящото правителство. Което заявление директно ни отне десетки хиляди гласове по селата.
4 години по-късно считам, че коалиция ГЕРБ- Синя коалиция е най-лошия вариант за страната.
Защото това означава реваншизъм. През 1997-98 в централно управление на данъчната администрация са работели 105 души, и за една година се сменят 120 човека- т.е. всички са превъртяни, някой и по два пъти… тотална сеч на „червени“ кадри, които всъщност са били най-обикновени служители, а сега са най-добрите данъчни консултанти и стоят срещу НАП при делата.
Горе-долу нещо такова очаквам и сега. Като видях средните пръсти в Банкя, „възмездието“ на Бойко Борисов, „камионетките“ и „резачките“ на Яне, лозунгите на Атака, и като знам какво е правило СДС тогава, не е трудно да сметнеш две и две.
Считам, че в българската политика на този етап най-добре работи докрината MAD от студената война на 70-е години. MAD е съкращение от Mutually Assured Destruction или Взаимно Гарантирано Унищожение. С други думи, ако ти ме нападнеш, и двамата загиваме, победители няма. Доктрината проработи успешно.
Ето затова искам БСП да бъде достатъчно голяма, за да спре това. За да има от какво да се страхуват и възпират реваншистки настроените.

Категория: Блог

Имейл адресът ви няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*