Георги Кадиев

Имаме право на промяна

За вредата от Дянков

Аз за разлика от Иван Костов не считам, че „работата на Дянков и самият той са изключително полезни за финансовата стабилност на страната“. Напротив, считам, че нанася дългосрочни вреди  в невероятни мащаби.

Първо, като финансов министър си институция и не говориш каквото ти дойде и където ти дойде. Когато отговаряш за събирането на данъци и подаването на информация за данъчни и митнически престъпления към прокуратурата, го правиш. А не коментираш по тв предавания какви имоти имал президентът в Дубай или пък за някакви митични 50 българи в Швейцария.

Второ, категорично не се намесваш в работата на други институции. Нямаш никакво право да коментираш „дълъг затвор“ за Масларова или който и да е друг.Тежко на тази държава, в която Цветанов и Дянков раздават присъди на база вестникарски дописки.

Трето, абсурдно е от името на държавата да натискаш частни фирми да се откажат от 10 % от възнаграждение за свършена работа. Това просто не се прави. Договорите са, за да се спазват. Ясно е какъв ще е резултатът- част от по-мощните фирми ще издържат, останалите ще глътнат вода. Всъщност целта на ГЕРБ е преразпределение на пазара. Дянков е средството.

Четвърто, като обвиняваш другите, първо погледни при теб какво става. Как така за злополучния законопроект за промяна на облагането на хазарта го отнесе Комисията по хазарт, а не този, който подписва законопроекти, без да ги чете, т.е. Дянков?

Пето, защо заради собственото си тщеславие да се пише най-добър финансов министър на Европа забави ДДС за 800 млн лева и кой ще плати загубените приходи, нерви и разправии на стотици фирми?

Шесто, кой ти дава самочувствието да кажеш, че реформите в приходните агенции са завършили, като те дори не са започнали. Кое беше реформата в АДВ- че я закриха? Кое беше реформата в митници- че направи от 5 регионални дирекции 7? И какво от това? Да не говорим за НАП, където закриването на 29 териториални дирекции е огромна грешка. И къде е борбата с корупцията- трима данъчни на ниско ниво във Велико Търново? Това някакъв майтап ли е?

Седмо, погледни си приходите. С 400 млн лева по-малко са януари 2010 спрямо януари 2009, от тях 325 млн лева са само по ДДС и 60 млн лева при акцизите. Минаха 8 месеца, откак управлявате. Направихте връзката НАП- Митници. Къде са 800-е милиона лева?

Дянков като всички нас е преходен. Ще го преживеем и ще забравим. Но жалко за министерство на финансите. Стабилна, солидна, консервативна институция. Едно от малките министерства- всъщност единственото, успяло да се съхрани през годините и да запази кадрите си. Заслужава повече спокойствие и по-добра атмосфера на работа. Защото хората са, които правят една институция.

Дано ГЕРБ го разберат. И помислят малко за авторитета на министерството преди поредната бомбастична проява при „Иван и Андрей“.Категория: Блог
 • blag009 казва:

  Г-н Кадиев попитах Ви и пак Ви питам:
  -Вярно ли е че през 2008 г. един министър на консервативно министерство е нарушавал закона за бюзжета 700 СЕДЕМСТОТИН ПЪТИ?
  -Защо БСП дава под съд Дянков за изнасяне на поверителна информация, относно решението на едно консервативно министерство, ЧЕ е искала да дава част от държавният резерв в търговски банки. При положение , че същият (но вече бивш)министър на същотото консервативно министерство „орева орталъка“ , че сегашният министър иска да прави тоз номер?
  -Говорите за 10%, ПРАВ сте , честните и почтени фирми ще ГО закъсат, НО ФИРМИТЕ на батко и братко ЩЪ оцелеят…ЗАЩО, все едно да дочакам ИЗВИНЕНИЕ на едип бивш премиер, ЧЕ НИ направи най-крадливата нация в Европа, при положение , че САМО злоупотребите на Италия и Гърция, са примерно пред нас с поне 5-6 обиколки!!!!!!
  -И за министърката, на която САМО ежедневният тоалет струва КОЛКОТО … нафтата за за зимният сезон на едно сиропиталище! Как мислите, слухов апарат закупен за 5 (ПЕТ ДОЛАРА), СЪЩАТА министърка да ГО закопува за 418 четиристотин и осемнадесет лв., за затворая ли е според Вас…ГОВОРИМЕ само за тоз факт ?????
  -Според мен г-н Кадиев, РАДВАЙТЕ се че Дянков по тоз начин изпуска парата на народа. Ако чиляка САМО публиКУВА 10 % ДЕСЕТ ПРОЦЕНТА , от средните злоупотреби и след примерно ЕДНА година НЯМА ефективни присъди … кво ШЪ стане с ВАС ????? Ще има ли ВОСР за червените олигарси???
  АЗЪ-БЛАЖЕ, съм обикновен човек…огняр, нооо това си е жива понография с тая съдебна власт и ЗАКОНА който си гласувахте(хитро НАЛИ:(()!!!
  Доколокото съм гледал филми, на Запада, лесно съдят,… иии ГОДИНИ трябват после за обжалване!!! При грешка си плаща държавата и НАКАЗВА тия които са допуснали грешка, недай боже да е КОРИСНА … веднага ги затварят в затвора и т.н.!
  При нас е обратното ГОДИНИТЕ те съдят, докато изтече … ДАВНОСТА(образно казано, за една присъда от ПЕТ год. делото се ГЛЕДА СЕДЕМ години баси справедливоста)!!!!!!
  Та акъл от Блаже :
  -Припомнете си мъдрити слова на бай Тошо…“снижявайтие се докато отмине бурята“!!!Надавайте вой , но умерено…все пак ДОРИ и българското ДОБРОДУШИЕ си има граници!!!
  Кибик Блаже

 • relaxa49 казва:

  Вредата от това ГМО(генна модификация между : флик,безхаберие -американско, некомпетентност на зряла възраст и глас на гей) е огромна. Кризата е 118 пъти по – голяма(от всеки парламентарен „герб“ер), а допълнена от некадърната Столична Кметица и от вечно „плачещия без паричен“Премиер, найстина сме не във след военно време , а в жестока война, ипълнена с „герб“еров геноцид.

 • Алекс София казва:

  Напълно подкрепям действията на Симеон Дянков, за разлика от червената вихрушка, той не е откраднал нито лев от България ! Господин Кадиев, тези лакърдии ги оставете за твърдия електорат (над 65 години), те така или иначе не Ви четат блога! Тук влизат по-интелигенти хора, не им пробутвайте популизъм.

  Лек ден !

Имейл адресът ви няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*