Георги Кадиев

Имаме право на промяна

За данъците 2011

Познавайки Борисов, каже ли, че догодина данъци няма да се вдигат, гответе се точно за това. При слабата работа на НАП и Агенция Митници, при постоянно растящата контрабанда с пряко участие на служители на МВР /най-вече/ и митници /справка двата спрени микробуса във Видин с общо 120 мастербокса цигари или заловените изторени- недоизгорени цигари в село Бели Извор/ друг избор няма. Кой е луд да плаща акцизи в тази  държава?

Ето моята прогноза:

1. Ще вдигнат ДДС с 4 или 5 пункта, с допълнителен приход от около 1- 1.2 млрд лева

2. Ще вдигнат ставката на плоския данък или ще въведат втора ставка. Възможно е да  го комбинират с въвеждане на необлагаем минимум, тогава държавата пак ще пие студена вода, защото събраните допълнителни приходи ще се нулират от данъчвното облекчение.

3. Ще вдигнат корпоративния данък с до 2 пункта.

4. Ще вдигнат осигуровките.

… или ще направят някаква вариация на всичко това. Защото пари няма. И когато държавата не може да изпълнява функциите си поради липса на пари, тя или взима назаем или търси ресурс как да увеличи приходите си. И когато не могат да го направят с подобряване на работата на НАП и Агенция Митници, ще увеличат ставки.

Дянков каза, че подава оставка ако се стигне до увеличение на данъци. После се оказа, че това било само за 2010… Гответе се за най-лошото : вдигнати данъци и Дянков министър.

Категория: Блог
  • Ekushlev казва:

    Ние българите както се казва ще ги „преживеем“и тези въпреки действията на Дянков и компания. Въпросът е как да се махнат тези некадърници по-бързо?

Имейл адресът ви няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*