Георги Кадиев

Имаме право на промяна

За злоупотребата с власт

Искате ли заедно да се сезираме прокуратурата на Република България за проверка срещу министър-председателя Бойко Борисов за злоупотреба с власт?

В предаване по бТВ  Борисов в пряк текст казва „Аз съм мнителен човек и искам да имам контрол върху техните действия. Който премиер е имал доверие на всичките си министри, рано или късно е бил подвеждан, така че, не виждам лошо [да бъдат слушани]“.

Съгласно Закона за СРС, такива се възлагат само от съдия и само когато има предполагаемо престъпление с наказание над 5 г. затвор по НК. Няма никакво значение мнителен ли е някой, иска ли да има контрол, има ли доверие, бил ли е подвеждан. Подслушване не може да се прави по усмотрение и за кефа на една персона, била тя и министър-председател.

И ако не осъзнаваме колко опасно е това явление, сами заслужаваме съдбата си.

Затова, ако сте съгласни и готови на това действие, пишете го в коментара си под тази статия.

Категория: Блог
 • V_nikiforov казва:

  Аз съм напълно съгласен с теб, Георги !

 • Ronadoneva казва:

  Подкрепям мнението Ви г-н Кадиев!

 • Opa Olq казва:

  Абсолютно съм съгласен! Едно подобно явление е заплаха за самата демокрация у нас!

 • Славов казва:

  ''Кой каквото прави, на себе си го прави“ „С моите камъни по моята глава“
  Тези народни мъдрости могат да се приложат за положението, в което изпадна премиера Бойко Борисов, след огласявенето на записи на негови разговори с директора на Агенция Митници. Аз съзнателно изчаках подписката под този материал на Георги Кадиев, тъй като за мен въпросът с подслушването на телефонните разговори на гражданите е твърде сложен. Терористичните атаки на Алкайда, поставиха дилемата пред гражданските общества, кое е по-ценно – животът на гражданите или неприкосновеността на кореспонденцията? Някои западни общества решиха, че могат да се лишат от личните си права, за сметка на сигурността на техните граждани. Няма точна рецепта за решаването на този проблем. Зависи, за какви цели се използват специалните разузнавателни средства. Спомняме си, че в Италия правителството на Берлускони се противопостави на подслушването разговорите на министрите. Може би в Италия, хората, заемащи публични длъжнсти са гузни и се притесняват, че в разговорите им ще се установи противозаконна дейност. В България, слава богу, въпросът с подслушването не се поставя с оглед на пряка терористична атака, а във връзка с частни интереси на политиците, нещо подобно на проблема в Италия. Борисов, заяви публично, че е нормално да подслушва министрите си. Видя,се обаче, че той също може да бъде подслушван и принуждаван да дава обяснения в Парламента дали публикуваните негови разговори са истински или неистински. За българския народ и без тези разговори е ясно, че правителството води противонародна политика, обричаща на мизерия, големи маси от населението. Но според мен, ако една държава уважава себе си, то използването на СРС трябва да се извършва единствено и изцяло при точно спазване на процесуалните закони. Всякакви други начини за следене действията на гражданите са престъпления, съгласно Наказателния кодекс на Република България. Всяки друг начини на използване на СРС е предпоставка за скалъпване на обвинения, за полицейски произвол и като резултат за създаване на хаос в обществото.

 • Blag009 казва:

  Лелееее колко сте ми симпатични…лелеееее…:))
  Е, ква става тАААяяя:
  -Ако бат Бойко ПРЪДНЕ в премиерското СИ кресло АНС(аген.нац.сиг. на САЩ) веднага засича ВСИЧКО до секунда…няма ШЕСт…няма пЕТ!!!!
  Така и с НАШИТЕ СЕРЕсета на квадрат:
  Лани баба пръднала, сега замирисало!!!:)
  Кибик Блаже

 • Martins казва:

  Кадиев,Вие изглеждате като умен човек,който умее да говори добре,но съзнавате ли че членувате в една действително мафия и руска агентура,която предаваше страната ни преди на СССР,а сега на КГБ-ста Путин? Мястото на България е в НАТО и ЕС! Историческият път на БКП-БСП е опръскана с кръвта на хиляди убити българи,само защото са мислели различно от БКП.В една мафия не всеки е убиец,тя си има изпълнители за това в ДС-КГБ,но всеки като вас,членуващ в тъзи престъпна организация е съучастник в престъпленията и.На България и трябва една европейска социалдемократична партия,която да няма нищо общо с БСП,която трябва да се забрани с закон,като чузда агентура в страната ни!

Имейл адресът ви няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*