Георги Кадиев

Имаме право на промяна

За клипа с брадвата

От няколко дни по телевизиите върви един клип. Не съм го гледал, но от разказаното разбирам, че навява страх. Една брадва съсича БГА Балкан и един глас пояснява как Иван Костов го е направил в края на 90-е и как сега ще съсече АЕЦ, пенсиите и болниците, ако дойде на власт, ползвайки Бойко Борисов.
Клипът е на моята партия, БСП. Всъщност, можете да го видите на www.bsp.bg/bg/bsptv
Въпреки това считам, че е грешка. Не защото не е верен- нямам никакво съмнение, че Иван Костов няма място в управлението на държавата, както и че комбинацията Костов – Борисов е най-лошия вариант на управление.
Клипът е грешка, защото създава условия за раждане на агресия. По време на тази кампания ми помагат около 60 момчета и момичета на 18-20 години, студенти и току-що завършили ученици. Раздават листовки, боядисаха всички пейки в Южния парк, хвърлиха 7 тона бързовтвърдяващ се асфалт по дупките в Младост 1. Вършат работа, като едновременно се учат и на политика – какво е мажоритарен вот, какво е пропорционален, как се прави кампания.
Нямате представа колко злоба и ненавист се излива срещу тези млади хора, които в крайна сметка не правят нищо лошо. „Червени боклуци“ е най-малката обида. На 27 юни вечерта, след концерт в Южния парк, нападнаха 4 от тези момчета и 2 момичета пред София Сити Сентър и бе направен опит за побой. В Студентски град кандидат-депутат от листата на ДПС (!) късал мои плакати и псувал по хората, които ги лепят. Един автомобил замалко да удари едно от момчетата. За нецензурните изрази да не говорим- едно от момичетата ми каза, че толкова псувни не е отнесла за цял живот, колкото сега за един следобед. И, повтарям, говорим за интелигентни и красиви млади хора, с нищо незаслужили обидите.
Добавете към тази агресия думите на Бойко Борисов за „възмездие“, на Яне Янев за „камионетки“ и „резачки“, нахалното самочувствие на Ахмед Доган и „духането на супата“, и разбирате накъде върви държавата. Липсата на образование, отсъствието на първите 7 години, чалга- и мутренската култура вече завзеха политиката, сега завземат ежедневието ни.
Ето затова не искам да гледам този клип. Той озлобява. Авторите може и да са прави, но те монтират клипа в студиото и отпътуват. Ние оставаме- на улицата, между хората. И със сигурност нямаме нужда от това озлобление.

Категория: Блог

Имейл адресът ви няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*