Георги Кадиев

Имаме право на промяна

За концесията по чистотата

Формално концесията е разделена на три, макар и трите фирми- Чистота, Волф и Дитц, да са на един собственик, Икуест. Една от тези концесии изтича след година и ще настояваме да не се подновява, а чистенето да е с обществена поръчка. По останалите две концесии новият собственик е поискал няколко месеца, за да покаже качествена промяна в чистенето на София. Доколкото разбирам, обещал е да мие улиците, обещал е да влезе с малки машини за чистене в малките улички. Тук и общината има своята вина- не е осигурила махането на паркираните коли. Икуест имат внесена докладна по въпроса от месец май, общината естествено като всяка администрация гледа сеир на изборите и чака да види какъв вятър ще завее. Мисля, че е коректно да им дадем тези няколко месеца, преди да определим отношението си към новия собственик на концесията. Едно е ясно- София е много мръсна и това не може да продължава. Не и в 21 век, не и в европейска столица.
Стои и проблема с липсващия завод за боклук. Вярно, наследен проблем от абсолютно недалновидния предишен кмет Софиянски- може ли да знаеш капацитета на Суходол, да виждаш зараждащ се проблем и да зарежеш в най-голямата криза общината, на която си бил кмет 10 години, за да станеш депутат от Варна? Имам само едно обяснение за това, и то е или Софиянски няма капка мозък в главата си, или има интерес от системата за балиране на боклука. Като гледам, че общината дава по 27 милиона лева на година за балиране… И какво направи Бойко Борисов за 2 години като кмет, за да мръдне нещо? За съжаление, нищо. А можеше да го е построил.

Кризата с твърдите битови отпадъци е резултат от некомпетентността на управлението през последните години. За да преодолеем този наболял проблем, ние:

ще изградим завод за преработка на твърди битови отпадъци в срок от 24 месеца;

ще започнем ускорена рекултивация на сметището в Суходол

Категория: Блог

Имейл адресът ви няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*