Георги Кадиев

Имаме право на промяна

За кръстопътя пред БСП

Тъй като се вдигна голям шум с моята подадена оставка от ръководството на БСП- София, искам съвсем ясно да изразя позицията си.

Не приемам опита да се обясни, че всичко на кампанията й било добре, всички работили максимално, само кандидатът за кмет не се справил. 99 % от кампанията беше на мой гръб месеци наред. Тази кампания мина през сърцето ми, душата ми, разума ми, нервната ми система. Дадох всичко, което мога и вложих в нея цяла година от живота си. Сега получавам критики от партийни ръководители, които отделиха по 5-6 часа от живота си за кампания. Няма как да приема това.

Не приемам израза “БСП четири пъти настъпи мотиката с твоята кандидатура”. Никой не пречеше на тези критици да отидат на мажоритарен избор нито 2009, нито 2011. Не посмяха. Те са свикнали да са по листите и оттам да стрелят. Никога няма да се изправят лице в лице на мажоритарен избор и никога няма да разберат колко износваща, отговорна и напрегната е една такава кампания.

Не приемам израза “не си екипен играч, и ако си екипен, то не от БСП”. Да, аз не съм от едно или друго лоби в БСП, а просто от БСП. Давал съм всичко от себе си цели 4 избора и ако съм правил грешки е било от действия, не от бездействие. Дадох на ГЕРБ честна мъжка битка. Не се крих зад ъгъла, не чаках друг да ми свърши работата. И ако сега ме съдят “брокери”, мразят ме андрейивановци, това е заради тази мъжка битка. И тя беше заради БСП- за да има самочувствие на партия, която и в най-трудните моменти не се предава, която е алтернатива, която променя себе си и променя България.

Не приемам и никога няма да приема едни да правят избори и да вършат работа, други да получават постове. Хората трябва да се оценяват по работата и стремежа за победа, не по близостта си до един или друг лидер. Никой няма право да жертва години от живота ни просто така, да ни мести като пешки напред-назад. И няма да оставя това да се случи просто така в София.

БСП е на кръстопът. Днес тя избира накъде тръгва- конформизъм или промяна?

И решението не е в ръководството нито на БСП- София, нито на национално ниво. Решението е в самите членове. Те видяха кампанията. Те могат да оценят кой работи и кой не, кой се справи и кой не, кой присъстваше и кой отсъстваше, кой привлича гласове и кой отблъсква.

Ако днес БСП си замълчи конформистки и остави там някакъв Кадиев да се оправя сам, надежда няма. Тогава дори и аз- при целия ми оптимизъм, ще се замисля има ли смисъл.

Ако обаче поиска промяна, нови лица, нови послания- надежда има.

Предстои да видим.

Категория: Блог

Имейл адресът ви няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*