Георги Кадиев

Имаме право на промяна

За купените читателски форуми

В България се появи нова професия: манипулиране на читателски форуми. Правят го професионално, в стотици форуми, с отчитане на брой влизания и коментари, с отдавна създадени никове, за да създават впечатление за автентичност.

И на мен ми предложиха. И предполагам част от вас се чудят какво мисля за това.

Считам, че този род услуги са против свободата на словото.  Те фалшифицират правото на хората да коментират в интернет. Те са напълно идентични с купуването на гласове. Те са унизителни и вредни както е унизително и купуването на социолози или журналисти.

Резултатът е ясен- това ще опорочи форумите до степен никой да не ги чете. Фалшификация, покваряваща цялото интернет пространство.

За себе си съм наясно, че няма да участвам в това. Дори и да ми го подаряват. Форумът на читателите е смислен само когато е автентичен, когато мнението ти не е платено, когато вярваш в това, което пишеш.

Затова, ако и политици четат това- не купувайте форумите! Така ги цензурирате и фалшифицирате. Поне там да е ясно, че хората мислят, казват и пишат каквото вярват.

Категория: Блог
 • Elrod казва:

  То вече ги е опорочило. Вижте във форума на „Дневник“ – коментират непрекъснато едни и същи малоумници.

 • geschenk казва:

  Подкрепям призива на г-н Кадиев, но да не забравяме, че на последните парламентарни избори през 2009 г. именно неговата партия играеше най-много с очернящи трикове като платените коментари във форумите. Мои познати се скъсаха да пишат против ГЕРБ за 200 лв на калпак. Естествено, след 4-5 коментара въображението и сложността на мислите им се изчерпва и всеки следващ пост гласи простичко „Долу ГЕРБ“ или „Долу ББ“ :)

 • Sasho казва:

  MRI W KOFITE PEDAL

 • Mitev казва:

  Най-много платени драскачи има БСП във Фейсбук всичките ми познати социалисти се надпреварват да пишат партийни коментари и да пестват критики към правителството и дори да пускат слухове и клевети.

 • Macko казва:

  Я кажи кво направи ти в борда на Топлофикация, че докарахте до фалит фирмата

 • Nmarinow казва:

  E, че то не се ли получи това, което писаха, че спориш – нали именно Костов държи правителството, ако не го подкрепя, да е паднало до сега!!!

 • geschenk казва:

  По-скоро АТАКА крепят правителството. Заради това силно се обезличиха като националистическа партия с претенция за антисистемност.

 • Христина казва:

  Това е въпрос на принципност и морал у политическите среди, за което съм сигурна, че Вие Г-н Кадиев притежавате!!!
  Желая Ви успешен и хубав ден!

 • Yuksel Ahmed казва:

  Уважеми г-н Кадиев,
  Разбирам, че не искате да отговаряте на неудобни въпроси и вашия модератор се опитва да ги неглижира. Покажете доблест и ако малко вие останало самоуважение не лъжете хората, не манипулирайте с форумите. Всичко което съм казал, мога да докажа с документи издадени от официални ведомства. Вие се сещате за какво. Моите уважения г-н. Кадиев

Имейл адресът ви няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*