Георги Кадиев

Имаме право на промяна

За наема на един водоем

Столична община няма пари. Пари за нормални тротоари, пари да махне кучета и каруци от улиците, пари за ремонт на училища, пари за достатъчно детски градини, пари за подлези, по които лесно слизат детски колички, пари за общински болници, пари за чистота, пари за транспорт, пари за здравеопазване, и т.н., и т.н., и т.н. Градът изглежда отвратително за столица. Тази сутрин гледах по БНТ кметът на София г-жа Фандъкона, която на всеки въпрос за проблем в града започваше отговора си с „Аз съм притеснена…“ Хубаво, но софиянци не я избраха да се притеснява, за това можеше и да е на друга работа. Те искат нещата да се отмятат, задача след задача, ден след ден. Не това летаргично безвремие, което е в момента.

И понеже няма пари, искам да дам пример с наема на един водоем в Столична община. Водоем от 67 000 кв.м., намиращ се в село Кривина, район Панчарево. Водоемът е отдаден за рибарник за спортен риболов, като договорът е подписан на 15.06.2007 за три години. На умопомрачаващата сума от 1 171 лева на година, тоест 97,58 лева на месец. От 1 юни 2008 наемът се актуализира на ужасните 112,22 лева на месец, а от 1 юли 2009 на космическите 117,60 лева на месец.

Вие си правете сметката може ли един водоем да има наем колкото колкото 2 кв.м. тротоарно право в София /за сведение, един квадратен метър е 45 лева на месец/

Притеснен съм…

Категория: Блог
 • Христина казва:

  И аз се притеснявам…, но не и за Г-жа Ф. Явно за този „наем“ е получила доста парички лично за нея!?!
  Но ми е гадно, когато погледна София и видя, че е станала още по-мръсна, отвратителна и непривлекатена… Спомням си София от не до там далечното минало, когато си имахме тротоари, паркове, дървета, чистота, фонтани, пейки, пясъчници и катерушки за малчуганите и т.н.
  Като става въпрос за такива сделки, къде мога и аз да се „запиша“ за подобен водоем. Все пак всички ние (Столичани) имаме еднакви права, но все ми се струа, че ако аз или някой др. столичанин (като мен) поиска подобен водоем за него наема няма да е символичен?!?
  Защо нашата „честна“ кметица не си подаде оставката, т.к. откато е на“работа“ дори и боклукът не се събира разделно (няма контейнери за целта) и вичко (пластмаса, хартия, метал, стъкло и битов боклук) се смесва в старите кофи за смет?!?
  Всичко се прави на „хартия“! Факт, за голяма наша жалост!
  Управниците (в това число Г-жа Ф.) нямат политическа воля, т.е. нямат ценз, умения и професионализъм!

 • Malta_m2003 казва:

  Е, аз не мисля, че г-жа Ф. е получила нещичко от този наем..В буквалния и преносния смисъл, все пак договорът е от 2007 г…Друго взе много да ме притеснява, че едни госпожи „образователни“ – взеха много да я имитират, дори в начина по който говори..
  Този наем е един от символичните, с които някой е „награден“.
  А Вас, г-н Кадиев, като финансист не Ви ли притеснява, задължителното авансово заплащане – накуп за 3 месеца – на детските градини?? Ако не платиш – детето е „аут“ ?? И едни лелки „загрижено и притеснено “ да ми клатят главици и да казват „кризата с детските градини все още я има“ и понеже са притеснени – правят каквото си искат….

 • Tdtyana казва:

  Никога не съм очаквала от г-жа Ф. да се прояви като същинска кметица, затова не изпитвам разочарование от нейното нищоправене. Интересно ми е как се чувстват тези, които с жар и ентусиазъм гласуваха за нея – да споделят доволни ли са от нейното битуване начело на столичната община, кои техни проблеми са намерили разумно решение под нейното ръководство, какво различно откриват между Софиянски и г-жа Ф.

Имейл адресът ви няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*