Георги Кадиев

Имаме право на промяна

За предизборната програма на г-жа Фандъкова

По Нова ТВ днес кметът на София Йорданка Фандъков е обявила, че няма да се кандидатира за нов мандат, ако не успее да изпълни голяма част от нещата, които е обещала по време на предизборната се кампания.

Чел съм предизборната й програма по време на изборите през ноември 2009. Спомням си от нея, че бягаше от конкретика и обещаваше футуристични неща от типа на „високотехнологичния проект Смарт Сити“, който бил обсъждан с неизвестни престижни чуждестранни партньори. Разбира се, не е трудно човек да открие, че това е концепция на IBM, която г-жа Фандъкова е пооткраднала след среща с тях… Друго футуристично обещание беше технологичен парк в Клемиковци… освен ако така не викат на зоологическата градина на Дамбовците.  Останалите неща бяха общо взето общи приказки, които забравяш веднага след като си прочел.

За да съм коректен, днес си припомних програмата на г-жа Фандъкона  на http://www.gerb.bg/uf/pages/Sofia_27.10..pdf

Прочетете я и вие и бих искал да сравним изводите си. А моят е, че г-жа Фандъкова няма да е кандидат, защото няма никакъв шанс да изпълни програмата си.

Например да сте видели „буферни паркинги на станциите на метрото и довеждащ транспорт до тях“? Или „система от паркинги в централната градска част и периферната зона на град“? Или „Трайно решение за обезвреждането на отпадъци“? Или „Кремиковци – съвременен технологичен парк“? Или „Изграждане на парковете „Възраждане” в кв.„Зона Б-5”, „Братска могила” в кв. Орландовци и на парк „Лебеда”, район Красна поляна“? Или „6000 нови места в детските заведения до 2012″? Или „Общинските болници на високо ниво“? Или „повече възможности за придвижване с автомобилен транспорт на хората с увреждания“? Или „стимулиране разнообразяването и развитието на културните индустрии“, каквото и да означава това? Или „Музей на съвременното изкуство“? Да не говорим за обещанията от рода на „няма да увеличаваме данъците“, което беше откровена цинична лъжа за 100 хиляди софийски семейства. Да не говорим за наводненото околовръстно, заледеното летищно трасе и т.н., и т.н., и т.н.

В крайна сметка, бих подминал обещанията в програмата, ако нещата все пак вървяха към по-добро и в бързи темпове.

Сложете ръка на сърцето и помислете- стана ли София по-добър град за живеене през 2010? По-чиста ли е? По-зелена ли е? По-малко кучета ли има? По-добър транспорт? По-малко разбити тротоари и по-малко коли по тях? Повече велосипедни алеи? Паркинги? Естакади на 2 нива? По-сигурно ли се чувствате? По-лесно ли записвате детето си на детска градина? Подлезите по-осветени ли са? Снежинките във въздуха ли ги ловят? Повече европеец ли се усещате?

И ако отговорът ви е да, значи гласувайте за Фандъкова. В комплект с Андрей Иванов и компания, защото те са едно цяло, наречено ГЕРБ-София.

Ако отговорът ви е не, обадете ми се. Можем заедно да направим нещо хубаво за София.

Категория: Блог
 • Славов казва:

  Голям камък хвърли, голяма дума не казвай! Ако политиците от ГЕРБ спазваха тази народна поговорка, до сега да сме просперираща държава. На всички ни е ясно, ча Йорданка Фандъкова хем няма да изпълни почти нищо от предходната си предизборна програма, хем отново ще се кандидатира за кмет.
  Здраве, мир и любов на всички български граждани през Новата 2011 г.

 • Христина казва:

  За голямо съжаление от години София няма облик на Столица, а дори и на нормален голям град!!!
  Нищо не се променя към по-добро, а когато стане въпрос за данъци и такси веднага са готови да ги качват, но резултат няма…
  Иска ми се Столицата на България да е като от „едно време“ – чиста, зелена, с хубави и равни тротоари, почистена от сняг (дори и малките квартални улички, защото и ние хората, живеещи на тях плащаме данъци и искаме зимата да има къде да стъпим, защото още не сме се научили от входовете на жилищата ни да излизаме направо на някой булевард…), подредени и поддържани паркове и градинки и т.н.
  Дано новата година ни донесе всичко това!!!

 • abu hasan казва:

  Кадиев, добре .
  И като им гледам интерфейса ми идва да запея Интернационала на един глас, че и да не спирам…

Имейл адресът ви няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*