Георги Кадиев

Имаме право на промяна

За проблемите на район “Изгрев”

Неприятно е да правиш кампания в разгара на стачка, особено учителска. Наложи се да се откажем от някои от най-веселите ни идеи, за да не ни обвинят, че се занимаваме с глупости, докато учителите висят по площадите.

А имахме най-добрите намерения, все пак изборите са и шоу. Макар че от шоу, дето вика Явор Дачков за кампанията на Мартин Заимов, “в Сан Франциско може и да спечели човек, в София- не”.

Така или иначе, да се върнем на темата общински избори и да забием нос в мръсотията на София. Не че в Париж няма мръсотия /гледайте Рататуй, ако ви остане време/, но нашата е уникална.

В четвъртък бях на среща в район “Изгрев”, по точно в Дианабад, бивш “Червена звезда”, бивш “Ленински район”. Преди 10-15 години, когато и аз бях на квартира в бл.22, беше все още относително запазен и спокоен квартал, с ниско застрояване и достатъчно площадки.

Днес строителството го е подхванало отвсякъде, както и цяла София, разбира се. Мръсотията е повсеместна- показаха ми място в Ловния парк, където от околните строежи изхвърлят боклуци с камиони- пълно е със строителни отпадъци, пружини от легла, одеяла, юргани и какво ли не, само фургоните на строителите дето не са изоставили.

Кандидатът на БСП за районен кмет е Панайот Бончев, умен и уравновесен човек, живеещ и добре познат в района, вече със стаж на районен кмет отпреди 10-ина години. Ето част от неговите ангажименти:

-Ще искаме мораториум върху строителството в Ловния парк

Ще работим да се спре разрастването на складовете за строителни материали на гара Пионер и превръщането й във все по-голям замърсител /всъщност доколкото знам НКЖИ я обяви на търг и там като нищо до година- две ще се появят сгради/

Ще работим за закриването на завод “Фурнир” и изнасянето му от територията на района

Ще бъде разрушена опасната за населението сграда на бившия завод Спортпром

Ще бъдат почистени коритата на реките Драгалевска и Новачница

Ще превърнем градинката пред КАТ в районен парк “Изгрев” и ще изградим спортно игрище в нея

Ще предвидим терени за изграждане на квартални пазари

Ще работим за разширение на XV поликлиника, в това число с детско отделение /Знаете ли, чи навремето отказаха разширение на XV поликлиника, за да не навлезат в Ловния парк, а днес на това място има 6 сгради…/

Хубави ангажименти. Конкретни и изпълними, нищо помпозно и безмислено. Дори само мораториума за строителството да прокара и да почисти коритата на реките, не е малко. Остава просто да го изберем.

Категория: Блог

Имейл адресът ви няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*