Георги Кадиев

Имаме право на промяна

За Румен Петков и границите на омразата

Прилагам по-долу интервю на Румен Петков, дадено пред агенция Крос по повод мое интервю в „24 Часа“. Можете да го намерите и на сайта на агенцията.

Интервюто е пълно с личностни нападки. Няма да отговарям, безмислено е. Никога не съм си позволявал да коментирам публично личностните качества на когото и да е, особено на съпартиец. И абсолютно, ама абсолютно НИКОГА не бих си позволил да коментирам дали някой обича децата си.

Все пак и в политическата омраза трябва да има граници.

––––––––––––––––––––––––––––––––––-

София /КРОСС/ Георги Кадиев не става за председател на БСП по три причини, каза за Информационна агенция КРОСС депутатът от БСП Румен Петков.  Първата е, че той няма чувство за партия, не познава партията. Второто е, че той няма чувство за общност, той живее сам за себе си. Той иначе е симпатяга, но аз не съм забелязал да обича някого. Един път каза, че обичал децата си, в което аз не съм  твърдо убеден.

Трето, разбира се, че Станишев е „Пътнико свиден, пътник Станишев“, но в случая тук търсим председател, който ще консолидира партията, а не който ще я концентрира в този кръжец или в другия енергиен кръжок, каза още Петков.
Георги Кадиев ме връща 35-40-50 години назад. Искам да Ви кажа, че ми се повръща. Това е невъзможно.
Не може да мразиш хората и себе си, а да обичаш партията и да станеш неин председател. Той казва, че е срещу апарата, апаратът има много кусури, аз работя в този апарат, аз знам кусурите, но да кажеш, че мразиш апарата, то мразиш партията. Негов въпрос е колко я мрази, но е мой въпрос да спася партията от него и ще го направя, категоричен беше Румен Петков . На въпрос коя според него е подходящата кандидатура, той заяви: „Като минавам покрай огледалото, знам коя не е, но не знам коя е“.
Категория: Блог
 • thegost казва:

  С това интервю Пикльото направо ме разби и ме хвърли на черешата(да не казвам във фонтана, че там не е хигиенично). Досега мислех че една партия се състои от членове и симпатизанти, които формират резултата й при гласуване на избори. И единствено те са от значение. Апарата само им е слуга, в добрия смисъл на думата.
  Сега ми става ясно защо подкрепата за БСП в последно време се свежда до мижавите 8-9-10% – заради такива компрометирани стари лица и заради Апарата с многото кусури. Май само те гласуват за БСП, което не е сигурно.
  За да се отлепи Партията от дъното, трябва да се спаси от тези стари муцуни, нищо че познавали и имали чувство и общност за и към Партията.

 • martinslavov казва:

  Това подобие на интервю ,в стил „платена публикация“ не става за нищо по три основни причини: Първо : авторът му, Румен Петков няма чувство за … мярка , той не познава елементарната човешка мярка ( ако я познаваше до сега отдавна да се бе оттеглил с някакво „достойнство“ . Това е нещо като да знаеш колко да пиеш , например.) . Второ : кой е Румен Петков ,че да дава оценки кой става и кой не ? Кой се интересува от неговото мнение в БСП ?Та той отдавна е доказал, че няма чувство за общност, той живее сам за себе си , но на гърба на БСП. … иначе е симпатяга, но аз не съм забелязал някой да го обича и то в БСП. Трето : разбира се, че Румен Петков е един от хората наранил дълбоко имиджа на БСП и който де – консолидира партията.
  Румен Петков ме връща 35-40-50 години назад. Към Гьобелсово – милиционерските похвати на поведение и … Искам да ви кажа, че ми се повръща.
  Не може да мразиш хората около себе си , а да обичаш партията , „Другарю“ Петков.

 • november_rain казва:

  Това не са нападки към теб, това е презентация на личностния потенциал на Румен Петков: ако уважаваше себе си така,както уважава алкохола, много интервюта нямаше да се случат.

 • slavov казва:

  Не бива господин Кадиев да обръщате внимание на такива глупости, изречени от Румен Петков. Лошото е, че между политическите партии и голямата част от българското общество зее голяма пропаст. Това в голяма степен се отнася и за Социалистическата партия. Ако вие, хората от елита на тази партия не загърбите личния си интерес и не се трудите да защитите трудното битие на малкия човек, а се хвърляте в междуличноснти конфликти всички ще загубим. БСП в предишния кабинет обслужваше интересите на частни кръгове- данъчна политика, злоупотреби с европейски фондове и какво ли още не. Това доведе до провала на изборите. Сигурен съм, че в социалистическата партия има и доблестни граждани, какъвто мисля че сте вие. Намерете се и изправете партията на крака.

 • blag009 казва:

  Кое беше гениалното на Ленин? След като завзе власта създаде по-стар болшевишки метод ДУБЛИРАНЕТО И на всички нива, от цеха и колхоза до ЦК-тата! Конспирация и пак конспирация, но кой има нужда от конспирация…гузната съвест!!!! Да коментирам по натам е безмислено, но не е льошо да видите как стоят на Запада нещата с ком.партиите иколко са ИМ %?
  Не МУ се ядосвайту г-н Кадиев…болшевизъм в деъствие от Петковци, Станишевци и т.н.!
  Бъди здрав
  Кибик Блаже

 • ronadoneva казва:

  Има решение , но то е различно от ангажираност с такива особи като Румен Петков. Помня моят край в който съм израсла, и който е роден на този съмовлюбен политик Петков, как беше нескоромно осеян с предизборните му плакати. Този човек навява нарцисизъм и усещане за величие, а той просто е оставен да манипулира, тези хора, познаващи единственно робския труд на полето и невъзможност да вдигнат глави, а за вкарване на мисъл въобще не можем да говорим. Вашето политическо бъдеще г-н Кадиев го виждам далече от тези особи, това ненужно противоборство с хора от сорта на Петков само отнема живителни сокове! А Вие имате качества! Коментарите свързани с това, кой как обича децата си е прекалено примитивно и несполучливо от господина по простата причина, че това ни връша много назад в историята ни и ни показва защо сме в това състояние като ценности! Показва, защо децата ни учат и остават в чужбина! Показва, защо тази Родина се обезкървява откъм стойностни хора, и остават много болни и неразбрани гласоподаватели, който основно са активни по време на избори с наказателния си вот.

 • thegost казва:

  Господин blag009,пак нещо си се объркал и не правиш разлика между ком.партия и соц.партия и техните проценти на Запад.Там последните доста често са управляващи-сами или в съюз с партии със сродни програми.Всичко зависи от инструментите на демокрацията и волята на избирателите.Доколкото знам г-н Кадиев е представител на партия част от голямото семейство на ПЕС-втората по големина парламентарна група в ЕП.Иначе и в България си имаме БКП-та,с тирета или без тирета,и коментара трябва да е насочен към техните лидери,а не тук.

 • blag009 казва:

  Ех, драги thegost, ако бяхте нормална соц.партия, още след докладите и спирането на парити от фондовете на ЕС, соц. правитеслството трябваше да иде на избори!
  Затова и говоря за „…болшевизъм в действие от Петковци, Станишевци и т.н.“ Колкото до ком.партиите със и без тирета, техният % е нормален при сегашните условия!
  Бъдете здрав
  Кибик Блаже

 • mi7008ro казва:

  За всеки е ясно че Р..Петков работи за връщането на президента Първанов начело на БСП след края на мандата му .И му е удобно БСП да е в безтегловност до тогава .
  За съжаление апарата от млади и стари номенклатурчици не ще позволи да се случи някаква промяна . И не е ли по-добре вместо да чакаме БСП да се промени , да участваме в друг ляв проект .

Имейл адресът ви няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*