Георги Кадиев

Имаме право на промяна

За скандала с подслушването на Дянков, Танов и Горанов

След избухналия вчера скандал с подслушването на министър Дянков, зам.министър Горанов и шефа на митниците Ваньо Танов останах със следните изводи:

1. Годината отново ще е на скандали, вместо да се занимаваме със сериозните неща. Първият от тях се появи едва на 5 януари. Влизането от скандал в скандал в началото бе стил на управление на ГЕРБ, защото самите скандали бяха свързани с предното управление. Сега това се обръща срещу тях.

2. В МВР има  група хора, които са срещу сегашния вътрешен министър и са изнесли СРС-тата към медиите.

3. Ваньо Танов казва неща, за коитоЦветанов /ако са верни/ трябва да бъде уволнен и разследван. Вярно ли е, че всичко е „заради 2-3 фирми“, които Танов натиска, а Цветанов им слага чадър? Вярно ли е, че митническият шеф Шишков /според записа, макар че името му е Шушков/ е бил заплашван от Цветанов заради акт на Лукойл? Вярно ли е, че Била и Лукойл за забъркани в акцизни измами? И спомняте ли си онова изречение на Танов от май 2010, когато Цветанов му поиска оставката, а той отговори „ако ме уволнят, значи олигарсите са спечелили“? Кои олигарси? Цветанов ли е техния чадър? Никой никога не отговори на този въпрос.

4. Запомнете думите „ние бяхме против това, сега правим същото“. Отнасят се за контрабандата на цигари. Това, което „правят“ е да овладеят каналите и да ги използавт за събиране на пари. Прави се с участието на висши служители на МВР, иначе не става. Загубите за бюджета са милиарди. Неизпълнението на плана на митници за акциз от цигари е над 450 млн лева. Защо Цветанов още стои тогава?

5. За мен разочарование е Влади Горанов, който клепа собствения си министър пред друг негов подчинен. Така не се прави. Като не си съгласен с министъра, оставка и довиждане. Но да играеш със силния на деня  Цветанов срещу Дянков е долно. Да не говорим, че по принцип като чуя зам.министър на финансите да е в един отбор с министър на МВР и настръхвам. Спомням си за контрабандните канали…

6. Не разбирам отношенията между двамата вицепремиери. Хванали се „гуша за гуша“, единият твърди за другия, че е глупав… Политиците по принцип трябва да са пример за хората. Като поведение, говор, начин на живот, морал. В тези записи виждаме само простащина и пошлост.

7. Забелязвате ли, че тези записи са отпреди 7 месеца, а оттогава Танов спря да се оплаква от Цветанов. Взеха му двамата заместници. Взеха му шефа на митническо разузнаване и разследване. И той още стои. Защо? Хванали ли са го в издънка и под контрол ли е, както твърди Румен Петков? Станал ли е „пионка“, както самият той се опасява?

Премиерът Борисов ще направи грешка, ако уволни Дянков и Цветанов. Още по-голяма грешка ще направи само, ако не ги уволни.

Той няма добър ход. Скандалите ще набират сила. Подслушването и компроматите вървят срещу всеки и всички. Те вече подслушват сами себе си, какво остава за такива като мен и вас?

Направете предсрочни парламентарни избори наесен. Това е най-добрият съвет, който мога да дам на правителството. Иначе ще срутите държавата.

Категория: Блог
  • Diana Ivanova казва:

    Честита Нова година!
    Нека Ви донесе здраве,много щастливи моменти и запазите чистотата си на политик,който го боли наистина за това,което става .Пожелавам Ви от сърце „Стълбата“ на Смирненски да не важи за Вас.Песимистка съм да ли ние българите искаме промяна .Боли ме от унижението,което слушам,чета,боли ме от това , което става в Родината ми.Може би здравомислието ще надделее

  • Malta казва:

    За много години г-н Кадиев!! Пожелавам Ви лично щастие, много здраве и упорство!! Продължавайте във Вашия стил да говорите и да действате!! Ситуацията е от гнусна, по-гнусна, но тези авгиеви обори трябва да се изринат до край!!

Имейл адресът ви няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*