Георги Кадиев

Имаме право на промяна

За трите престъпления на ГЕРБ

Вече нямам никакво съмнение, че с поведението си ГЕРБ извършва престъпления.

Престъпление № 1 е случващото се с българската икономика. Загуба на 300 хиляди работни места, спад на потребление с 8 %, спад на промишлено производство с 26 %, задлъжнялост на държавата към бизнеса, двоен ръст на безработица и никакви ответни мерки.

Престъпление № 2 е случващото се с морала на нацията. Премиер, който ни учи да нямаме приятели. Премиер, за когото подслушване и следене е висша форма на доверие. Партия, за която да предадеш близкия си е форма на естествено поведение.

И стигаме до престъпление № 3, предвид случващото се около Атака и събитията около Баня Баши. Да, Атака са виновни за безобразното си поведение на тълпа, нападаща молещи се хора. Да, молещите се неправомерно и в нарушение наредбите на Столична община ползват високоговорители за религиозни обреди. Да, Столична община е виновна заради мудната, неадекватна и слаба реакция преди, на и след митинга на Атака.

Но виновен за създаването на условията за безпрецедентен етнически конфликт са управляващите от ГЕРБ. Не си спомням в последните 10-15 години при друг премиер и друга партия да се е стигало до такава ситуация.

Ето затова искам тези да си отидат. Вече не се опасявам и от некомпетентността, корумпираността или милиционерското им поведение. А от способността им да ни доведат до събития, далеч по-страшни и вредни.

До етническа омраза и война.

Категория: Блог
 • Hristo Bolpachov казва:

  Аз не знам дали забравяме бързо , но такова подслушване на телефони, не е имало и преди 22 години, а най интересно ще ми е какви дела ще гледат така наречения спец съд, но от един кримиелемент с мания за величие може да се очаква нещо подобно на втори народен съд или т.нар. съд по закона за защита на държавата. И още нещо с какви очи отиде да реве за дядо си на конгреса на репресираните , след като той напуска МВР заради отказ да се деполитизира и остава член на БКП.

 • Stancho-4 казва:

  Това подслушване на телефоите е било и по- рано, вкл. при управлението на тройката.

  Но това подслушване на управници не е било никога, това е вярно. Но господин Кадиев, това е за хубаво:

  ако през изминалите 22 години имаше такова нещо, а също и съд, може би
  нямаше да сме в толкова отчаяно тежко положение каквото сме.

Имейл адресът ви няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*