Георги Кадиев

Имаме право на промяна

За шествието София Прайд

Приятели,

Вчера официално подкрепих инициативата на организаторите на шествието София Прайд, с която те искат Столична община да е съорганизатор. Прилагам по-долу официалните ми мотиви до Столичния общински Съвет.

Аз съм кандидат за кмет на София. Нямам нито желание, нито намерение да съм кмет на град, в който вилнеят ксено- и хомофобски настроения, в който омраза и агресия ни заливат заради цвят на кожа, религия, сексуална ориентация или принадлежност към малцинствена група.  Искам да съм кмет на град с вибрираща свобода, тонус и настроение да живеем пълноценно и нормално, без да се страхуваме.

Не знам дали този парад ще спомогне за повече толерантност в обществото.

Но аз започвам да се страхувам от това, което се случва в България-  не просто в икономиката, а в морала на управлението, основан на агресия, страх, принуда, подслушване, репресии.

И ако една такава инициатива ни върне към основни човешки ценности- да сме честни в отношенията си, да сме толерантни, да приемаме правото на всеки да е различен, тогава може би ще имаме ЕДНА РАЗЛИЧНА СОФИЯ, една различна България.

Надявам се да ме разберете.

==============================================

До Столичен общински съвет

Копие: г-жа Йорданка Фандъкова

Кмет на Столична община

Д О К Л А Д

от Георги Кадиев – общински съветник

ОТНОСНО: Покана към Столична община от Фондация “София Прайд” за съорганизация на ежегодно шествие София Прайд

Уважаеми общински съветници,

На 12.05.2011г. в Столична община до кмета на СО г-жа Фандъкова е входирано писмо № 6201-67/12.05.11, с което координаторите на фестивалното шествие София Прайд г-ца Аксиния Генчева и г-ца Магдалина Генова канят Столична община за съорганизатор на шествието, който ще се проведе на 18 юни 2011.

Фестивалното шествие София Прайд се провежда няколко поредни години и е събитие, чрез което гражданите на София и международната общност измерваме нивото на толерантност, приемане и интегриране в политическия, социалния и културния живот на хора с различна сексуална ориентация.

Съорганизирането на шествието от страна на Столична община е морален ангажимент към ЛГБТ общността в битката й за правото да бъде приета такава, каквато е.

Считам, че Столична община трябва да подкрепи организаторите на шествието като израз на толерантност и готовност за интегриране на различни общности.

Тъй като не ми е известно за предприети мерки по писмото, предлагам проект за решение, с което Столична община да бъде вписана като съорганизатор на фестивалното шествие.

Приложение:  1. Проект за решение.

Вносител:  ……………………..

/Георги Кадиев/

Категория: Блог
 • Павлов казва:

  Поздравления за позицията! Политиците е крайно време да започнат да говорят срещу ксенофобията.
  21 век още се чудим хората да имат ли същите права като нас или са втора ръка, само защото са мюсюлмани или роми…

 • Desislava Petrova казва:

  Благодарим за подкрепата!

 • Peter Stoykov казва:

  ако беше сложил нещо за европейските ценности в доклада към общинския съвет по-лесно ще го преглътнат съмняващите се, по мое мнение

 • Dicho казва:

  Геьове, Лесбийки, Педераси, Манафи, и друга паплач си правят паради в София – а истинските проблеми???

  Когато има гей парад – всички тръбят яко – когато 6 годишно е убито от бездомни кучета – никой не го е..е! Браво г-н Кадиев ако станете кмет и вие ще си вършите добре работата……. за цял гей парад, цяла декларация.

 • Павлов казва:

  Дичо, много ме радват коментари като твоя. Правописът ти показва манталитета на мислещите като теб хора

 • Gay казва:

  Съмняващите се за кое, не разбрах?!

 • Dobromir Dobrev казва:

  :-)

 • Zj86 казва:

  Подкрепям те в това, че е важно да се обръща внимание на всичко, което се случва в обществото. Аз лично обичам животните, но смятам, че човек е по-важен от едно куче. Относно това кой и какво е предприел искам да те попитам ти какво направи, за да неостане ей така този случай с това дете? Кой избира сегашните ни управници / г-н Борисов, който се подигра на една г-жа в парламента, защото е била нападната от бездомни кучета и най-нагло и се смееше пред всички парламентарни представители / ?  И нещо друго, което много искам да попитам някой хетеросексуален / какъвто явно си ти от написания коментар / според теб кое е по-лошо? Да бъдеш убит от някакви животни, които нямат разум и не претендират за нищо или да бъдеш убит от хора / хетеросексуални / само защото си различен от тях? Ако проблема с кучетата е въпрос на административни детайли по тяхната кастрация и преспиване, то няма такава възможност и то за кратък период от време, в който да се реши проблема с издевателствата над гей-хората. Конституционно право е на всеки един да живее спокойно без опасност за живота му.

 • Теодора Дончева казва:

  Поздравления за зрялата позиция!

 • безпартиен! казва:

  Кадиев,
  като си решил да подкрепиш нещо, направи го твърдо и категорично.
  Какво общо има политиката ти със хомофобията и омразата? Съжалявам, но Декрарацията ти е „путкина“ и изсмукана от … лицемерието ти. Или и за путкиното отношение което демонстрираш към този сериозен проблем, пак ти е виновен Бойко Борисов? Жалки сте!

 • Софиянец казва:

  Поздравления за тази Ви подкрепа г-н Кадиев! Надявам се повече политици да вземат пример от Вас. Това показва, че наистина следите живота в София … УСПЕХ!!!

 • zar mar казва:

  г-н Кадиев, независимо от резултата, вие сте първият политик, излизащ с ясна позиция за подкрепа на ЛГБТ общността. Поздравления!
  Десетки години чакане за подобна позиция от фигура, принадлежаща към лявото на политическия спектър. Дано не останете сам. И дано позицията не остане само в предизборния период.

 • Democracy казва:

  ТОВА Е МНОГО ДОБРА НОВИНА!

 • гражданин казва:

  Уважаеми Г-н Кадиев! Благодаря Ви за искренността! За пореден път се убедих, че правилно правя, като не гласувам за Вас и Вашата продажна партия. Откога хомосексуализмът стана критерий за измерване на толерантност? 
  Ние
  зачитаме човешките права, можем да работим, да учим с хомосексуалисти заедно.
  Една проститутка, педофил или гей или хетеросексуален са еднакво значими като
  личности, но поведението на едните е или криминално или вредно, общественно
  опасно и трябва да бъде ограничавано заради благото на мнозинството. Сексуалната ориентация не може да се приравнява нито с пола, нито с цвета на кожата. Полът,
  расата и инвалидността на човека са свързани с това, което човек Е, докато
  хомосексуалността е свързана с това, което той ПРАВИ! Жалко ми е за Вашите родители, които са Ви родили и са семейството, което става свидетел на Вашата криво разбрана толерантност…

 • Павлов казва:

  Гражданино, съжалявам те! Дълбоко те съжалявам. Човек не избира какъв е, а може да се ограничи и да не прави това, което иска, за да не дразни хомофоби като теб. Това обаче не е решение, а е ограничение на граждански права. Абсолютно същото е като пола, расата или религията (която вече е въпрос на практика, а не на вродена същност)
  Не можеш да сравняваш педофилията с хомосексуалността. При педофилията имаме липса на възможност на детето да осъзнае и оцени какво се случва и е незаконно. При хомосексуалността имаме взаимно съгласие и желание на хората.
  На мен наистина ми е жалко за твоите родители, че са отгледали толкова тесногръд син с ограничен кръгозор, живеещ сякаш в Иран през 18ти век…

 • New_Babylon казва:

  Господин Кадиев, за пари и власт и вие сте готов да си продадете душата на Дявола, типично както всички БГ политици, където сте едни пионки ту на САЩ, ту на ЕС, ту на Израел и т.н. Отвращавам се от хора като вас…

 • Petar казва:

  Може ли да сме толкова комплексирани като нация, че да се притесняваме от някакво си парадче, което събира по 200 души, 1000 да събере, какво от това? Ние какви сме последно държава от Третия свят, ориенталска държава, или европейска държава с европейски ценности? Толкова ли са не сигурни всички „мъже” в България, че се страхуват от този парад? Смешно е, обръща му се твърде много внимание… А Кадиев за пореден път се показа като различният политик, нужни са големи топки, за да се решиш на подобна стъпка. Мъжка и смела позиция е заел, да се чуди човек какво прави в БСП?

 • blag009 казва:

  Господиии, ВИЖ по бих повервал Висшият Съвет на БСП во главе с СЕРЕГЕЙЧО да стане съогранизатор на  ГЕЙПАРАДА???
  Кибик Блаже

 • Sofmih казва:

  Г-н Павлов ,ако сте педал няма нищо лошо ,но защо трябва да го афиширате и да правите някакви гей паради?Стойте си мирно и кротко и никой няма да ви мрази.Кому е нужна тази показност?Хората се отвращават от това ,а не от факта ,че сте гейове!

 • Sofmih казва:

  Г-н Кадиев ,вие сте голям малоумник!

Имейл адресът ви няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*