Георги Кадиев

Имаме право на промяна

Индивидуална такса смет предлага Георги Кадиев

Да се въведе индивидуална такса смет според потреблението на домакинствата предлага кандидатът за кмет на София от БСП Георги Кадиев, цитиран от БТА.

„Идеята е сметта да се събира в специални бандеролни пликове за отделните видове отпадъци“, обясни Кадиев при представянето на програмата за справяне с екологичните проблеми на столицата. Бандеролите ще бъдат с определена цена, която ще се равнява на годишната такса смет, поясни кандидатът за кмет на столицата.

Той обеща още трайно решаване на проблема с отпадъците на София чрез построяването на завод за боклук по нискоотпадна технология. По повод отпуснатите от Европейската комисия 69 млн. евро за изграждане на депо за отпадъци Кадиев коментира, че на практика съоръжението ще е неизползваемо, защото е предназначено за неопасни отпадъци, останали от първичната преработка. „Докато нямаме завод, нямаме и такава преработка“, подчерта той.

Миналата седмица зам. кметът на София Мария Бояджийска съобщи, че общата информационната система за управлението на отпадъците в София е в напреднала подготовка и се очаква тя да заработи до края на годината. Очаква се тя да послужи като основа за един от вариантите за бъдещо определяне на таксата „смет“.

Пак през миналата седмица на среща при омбудсмана на страната Константин Пенчев, беше обсъждано, че се планира такса „смет“ за цялата страна да се определя от количеството генериран отпадък.

Поддържането и създаването на паркове, както и изграждането на велоалеи по централните и квартални булеварди са другите акценти в предизборната платформа на Кадиев. В нея е записано още, че ще се насърчава и покупката на превозни средства, задвижвани с екологично гориво.

Кадиев се ангажира още с хуманно и трайно решение на проблема с безстопанствените животни.

източник: money.bg

Категория: Новини
 • Петър Донов казва:

  Браво това вече е нещо , писна ми да гледам как се работи на парче в родния ми град  .Сега правим нещо догодина го ремонтираме и парите все не стигат а никой не поема никаква отговорност .Преди 10 ноември поне имаше някакъв ред и чистота в столицата такива са спомените ми и дано нещо да се промени .Ще гласувам за Вас защото на София и трябва мениджър .

 • Arsenik_i казва:

  Чудя се защо всички мълчат и се правят,че всичко ни е наред.Няма ли най – после някой да ни освободи от робството на монополистите парно,водата и тока.Защо ни правите на глупави и си мислите,че ви вярваме! Стига сте въртяли народа,а да се премахне тази сградна инсталация с която се краде най – безобразно народа,а парламента и съда я узаконяват и ни правите насила престъпници и ни съдите,защото не искаме закрепостяващото парно.Как да го искаме, като заплатите и пенсиите ни не стигат за хляб, а камо ли за греене и фалшивите сметки.Народа гладува,това е проблема на Българина и няма работа срещу достоино заплащане.Какви са тия заплати 200лв.и пенсии.А- Б.Б. дарява средства за черкви и крадливите мошеници попове,че нямат средства.И Бог първо е нахранил  раята и тогава я е повел! Стига лъжи не ви вярваме и защо да ви желаем, като вие сте сити, а ние гладни!!!

 • Arsenik_i казва:

  Да, такса смет да е на калпак в имотите, но знае ли се колко са в дядовата ръкавичка,особено при циганите и селяндурите. Наемат жилище, като дойдат в София за един/двама, а вътре цял катун или село се обслужва. Но аз забравих, че законите са само за Българите стадото. Така е и по рейсовете полицаи и контрольори цяла група проверяват рейсовете, като че търсят убийци вътре, а глобяват само Българите без билет! Циганите са ректорат те гласуват и им се плаща за това, а раята Българите се глобяват и съдят! Равенство и щастие…..

 • Ivan казва:

  Вече, като че ли е започнала предизборната битка за кметското место в София. Ако е така, защо не се публикуват предизборните платформи на кандидат-кметовете. Тези предизборни програми трябва да са обезпечени с изришното условие: ако кандидата стане кмет и не ги изпълни да се оттегли веднага. Иначе всичко си оставя една безсмислена говорилня и надплюване – който плюе по-силно опонентите си, той е по-добрия. Това да не е древна Русия, където печелел този който навика останалите.

Имейл адресът ви няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*