Георги Кадиев

Имаме право на промяна

Интервю за БТВ – предложеното правителство, КТБ и регулаторите

Няма да подкрепя предложения кабинет на ГЕРБ и РБ. Твърде много вицепремиери с неясни ангажименти и раздути министерства. Изглежда, че са търсили място на Кунева.
Даването на икономиката на Лукарски е отчайващо решение.
В ключовите министерства – финансовото и вътрешните работи се връщат хора от екипите на Дянков и Цветанов.
Някои министри са приближени до Пеевски. Със старите лица няма да видим нови реформи.
Цялото интервю за БТВ можете да видите в края на статията тук.

 

bTV: „На брутална критика подложи предложените структура и състав на правителство социалистът Георги Кадиев. В сряда пред bTV той заяви, че декларацията на кабинета е детско-юношеска литература, а  единственото хубаво нещо е да се даде социалното министерство на лява партия.

Отчаян съм от правителството. Структурата с трима вицета е излишна. Двама вицепремиери ще са без портфейли, от тях няма смисъл. Единственият, от когото има смисъл, е Дончев. Еврофондовете са при него. На Кунева са й търсили място, смята той. Прекалено много са министрите, прекалено надут кабинет, представям си колко зам.-министри ще има, продължи Кадиев.

Бог да пази българската икономика, ако Лукарски я управлява, заяви социалистът. Според него Лукарски не е подготвен за този ресор. „За да бъдеш министър трябва да знаеш колко етажа има министерството. Не може един ден министър на спорта, на другия на транспорта”, изтъкна той. Въпреки това заяви, че е Лукарски му е симпатичен…с нелепостите, които говори.
От страна на ГЕРБ министрите са претоплена манджа, хората излязоха срещу тях на улицата, коментира Кадиев.

Той е разочараван, тъй като е смятал, че този кабинет ще скъса с модела „Пеевски”, а се оказало, че в състава му има близки до Пеевски хора. Кадиев не посочи директно никого, но намекна, че визира основно Владислав Горанов, който е посочен за финансов министър.
Затварянето на КТБ е лош вариант, коментира още той, Кадиев и потвърди, че се е срещал с Цветан Василев през юни месец. „Срещал  съм се с 99% от българските банкери; с г-н Цветан Василев съм се срещал през лятото; въпросът е не с кого съм се срещал, а какво си правил, аз не съм взел никакви пари от неговата банка, компанията ми има 5% акции, които ще загубим”, каза Кадиев.“

Категория: Новини

Имейл адресът ви няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*