Георги Кадиев

Имаме право на промяна

Информация за студентите от други населени места, които желаят да гласуват в София

Всеки студент може да гласува на местните избори в София, ако има настоящ адрес в София. Всеки, който живее на общежитие е регистриран по настоящ адрес. Тези, които са на квартира трябва да са регистрирани в някои от районите на София от поне 4 месеца (т.е от преди 23.06.2011г.).

За да гласуват студентите в София, трябва до 07 октомври (петък) да се подаде заявление в районната администрация (чл. 53, ал. 1 във връзка с § 10, ал. 3 от ПЗР на Изборния кодекс). За Студентски град – район Студентски, в бл. 5 на Студентски град – в парка срещу УНСС.

Първокурсниците не могат да гласуват на местните избори в София, защото не са регистрирани в София за последните 4 месеца.

Всички студенти ще имат право да гласуват за президент в най-близката до настоящия им адрес избирателна секция /без уседналост и ограничения за първокурсниците/ при следните предпоставки:

– да предоставят в деня на вота в съответната избирателна секция, в която ще гласуват студентска книжка, заверена за съответния семестър с печат от администрацията на съответното ВУЗ;

– да представят валидна лична карта;

– да попълнят на място в секцията, предоставената им декларация, че няма да гласуват на друго място.

Категория: Блог

Имейл адресът ви няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*