Георги Кадиев

Имаме право на промяна

Искам да Ви задам един различен въпрос,който в България не се разисква много.Как виждате Европа с новия президент и външен министър и какво ще е ролята на държави като България при сегашното управление.Каква ще бъде ролята на депутатите на БСП при отстояване на интересите на България?

Новият президент и външен министър са компромисни фигури, аз буквално допреди дни не бях чувал имената им. Британците се отказаха от Тони Блеър заради кандидата си за външен министър, а Блеър все пак е класа. Каква ще е ролята на България? Предполагам ролята на малкия член на Съюза, няма как да бъде иначе- нито имаме населението, нито икономиката, за да зависи нещо сериозно от нас. Бихме могли като чехите да показваме мускули, но в това няма много смисъл, освен ако не си решен да стигнеш докрай. Ролята на депутатите от БСП- предполагам имате предвид евродепутатите? Те са част от групата на социалистите и се водят от общите решения. За мен голямото предизвикателство пред ЕС в идните години е обща икономическа политика /която включва и първи стъпки на обща данъчна политика в областта на преките данъци/ и диалогът с Турция. А какво е отношението на Европа към нас ще проличи след 2-3 седмици като излязат номинациите за ресори на еврокомисари.

 • разведчик казва:

  никъде в Конституцията не пише за евросъюзи и прочие. Няма основание държавни служители да говорят и действат ,позовавайки се на някъв си ЕС. Даже за ЕП избирателната активност е доста под 50%, следователно българския народ не е приемал никакъв ЕС, нали?
  Това го пиша по скоро за ръководството на БСП и бившия премиер Станишев, който под път и над път се хвалеше за членството на България в съюза. А то всъщност носи само вреда за болшинството българи. Например закриване на работещи реактори в Козлодуй си е чисто варварство!
  Вчера гледах енергийни министър по БНТ да лобира най безсрамно за тъй нар. възобновяеми източници на енергия (ВИЕ) . Тези които произвеждат въпросните ВИЕ , са абсолютни мошеници и шарлатани, не само тук , а по целия свят са известни като такива. Себестойноста на енергията от тях е десетки пъти по-скъпа и изобщо те са супер глупост. Но палячото от Герб дори се похвали , че ЕС се стремяла за 20% енергия от ВИЕ до 2020 г., а България щяла да се стреми към 50% . Чудя се как може така нагло да казва на черното бяло, още малко ще каже „абе я идете се самоубийте половината българи, това ще е чудесно и голям успех за нас“.
  Първо беше глупавия и телешки възтрорг от членства в Ес и Нато , а сега се стигна до там че бандити=фашисти от герб и атака управляват , канят се да вършат нови безумия и няма кой да им потърси отговорност.

 • denijane казва:

  разведчик, това което си написал са пълни глупости.

  Коя е тази вреда, която нормалните граждани на България виждат от ЕС? Че на земеделците им се дават субсидии, за да правят това което така или иначе правят ли? Че беше регулирана смяната на мобилни оператори и запазването на номера ти? Че можеш да пътуваш из цяла Европа за жълти стотинки (почти буквално – цените на билетите на нискотарифните авиолинии понякога са символичното 1 цент). Че можеш да ходиш където си поискаш и да работиш почти каквото си поискаш, просто защото си го поискал?! Наистина, друго си е да чакаш Н-часа в 5 посолства за виза и после да чакаш още толкова по границите просто защото някой граничар е решил, че няма да те пусне. Нормалните граждани помнят ли го този момент? Или този че България на практика съществува заради парите на хората отишли из ЕС, за да си изхранват семействата. Така че не говори глупоти.

  Това че някой решил да ограничава пушачите, ми сори, аз също съм непушачка и според мен пушенето вътре трябва да се забрани навсякъде освен на специално пригодени за целта места. Защото не разбирам защо на мен трябва да не ми достига кислород и да се тровя само защото някой решил, че му се пуши. Ми на мен пък не ми се пуши и ако ти си решил, че имаш право да увреждаш себе си, то нямаш право да увреждаш мен.
  О, или сигурно мразиш ЕК, че ни санкционира за напълно отговарящото на ВСИЧКИ екологични изисквания сметище Суходол (+всички останали, които не коментираме). Мдам, лоша комисия, позволява си да ни казва кое отговаря на изискванията и кое не.

  Да, сигурно има и други ужасни неща, които ЕС ни прави, вероятно можем да си поговорим и за злощастния ни АЕЦ, но едва ли има смисъл. Там историята е твърде дълга и се свежда до „каквото сам си направиш, никой друг не може да ти го направи“. Всъщност май всички лоши неща, които са последвали членството ни в ЕС май могат да се сведат до собствената ни глупост.

  А колкото до ВИЕ, себестойността им само ще пада. Докато изкопаемите горива няма да станат по-чисти, слънчевите клетки постоянно се усъвършенстват, т.е. цената за количество добита енергия само ще пада. И я да чуем всички, къде е точно злото в това да си произвеждаш сам енергията, която консумираш (далечната мечта на ЕК, която в момента се опитват да удавят)?! Ти обичаш да плащаш на НЕК, така ли? Обичаш Топлофикация да ти дере кожата, буквално и преносно.

  И в крайна сметка, идеята на ВИЕ е Европа да стане независима от външни страни откъм енергия. Предполагам и това е лошо, но не се притеснявай, това като гледам ще отпадне, защото Западна Европа си има друга версия за независимост – зависимост, но от зависими от тях страни.

  Много ме е яд като прочета някое такова изказване. Или социологическите проучвания, според които хората са против членството ни в ЕС. Абе вие луди ли сте бе хора? Осъзнавате ли, че светът вече не е същият от преди 20-30 години. Сега всичко се случва на по-голям мащаб. Ние имаме нужда от ЕС, както и от адекватни отношения с всички страни, за да можем да оцелеем. Защото всичко е свързано и никой от нас не може да си живее живота преструвайки се, че няма ЕС. Как точно, ако няма ЕС, малката България ще може да се противопостави на страни като САЩ или Китай. Или дори Русия. Е, ако бяхме станали щат на САЩ или провинция на Русия много хора щяха да са много по-щастливи. Но не можем. Ние се намираме в Европа. И трябва да бъдем част от нея. Харесва ни или не. Престанете да е държите като деца, никой не може да ни оправи живота с магическа пръчка. Не може ние да се късаме да крадем и да искаме европейските пари да ни помогнат, няма как да стане това. Или ще работим здраво, за да оправим живота си или ще си тънем в мизерията и няма да обвиняваме никой освен себе си.

  До г-н Кадиев: съжалявам за изборите. Предполагам, че нямаше шанс. Но се надявам, че въпреки това няма да спрете да работите за София. В крайна сметка, София е лицето на България, тя трябва да стане европейска столица въпреки всички политически игрички. И човек с вашия опит би трябвало да може да направи много за нея, дори и да не е кмет. Давайте ги на прокуратурата тея маймуни докато най-накрая не се усетят да осъдят някой. После вече всичко ще тръгне. Не можем завинаги да сме заложници на боклуците. А хората като видят, че ви е грижа и че наистина помагате на София, със сигурност ще ви изберат на следващите избори, ако все още искате. Всичко хубаво.

 • разведчик казва:

  „разведчик, това което си написал са пълни глупости.
  Коя е тази вреда, която нормалните граждани на България виждат от ЕС? Че на земеделците им се дават субсидии, за да правят това което така или иначе правят ли? „

  от къде идват тия субсидии, дето се давали на земеделците? Може би:
  – от благотворителност и подаръции на добрите и богати западняци
  – падат от небето
  Кой ги изработва тези средства,от къде произлизат? Имаш ли смислен отговор, да ти обръщам внимание? или само с папагалски клишета ще „спориш“ ?
  ВИЕ са измама и лъжа. Няма такава енергия в природата! В целия свят се влагат милиарди за по 30-50 години напред, за производство на АЕЦ. Това е реалната енергия.Няма какво да споря с папагли по този въпрос. Имало е и по забавни мошеници и шарлатани за перпетум мобиле, не от вчера, а от векове. Днешните мошеници дори не са забавни.
  Цяла европа е била, в момента е , и ще бъде енергийно зависима от Русия . Този въпрос е решен преди 65 години, когато СССР победи в последната война. Това е положението!

  Единствените страни които имат реални собствен фондове , са Китай, Русия и Япония. Всички останали са нетни длъжници, а западняците при това са и потомствени мошеници и паразити. Техните „инвестиции“ са само на думи, празни обещания и заблуди.

 • разведчик казва:

  съжалявам, изглежда се изгуби първия отговор на господина Кадиев. Според моето скромно шпионско мнение , това се получава заради глупавата функционалност на сайта, с вграждане на още по глупавия западняшки файсбук , и там нелепите купешки западни изгъзици, като „стани фен“ и ала бала. Несериозна работа!
  Така е щото някои другари не са другари , а повече са чуджопоклонници- парвенюта . Един сайт не могат да направят като хората . Сякаш обезателно трябва да натрапят западняшко-фашистката псевдокултура, с идиотските англосаксонски простотии .

 • bebontiev казва:

  За жалост,моето скромно мнение за ролята на България в ЕС е , че сме като Албания в ООН.

 • разведчик казва:

  ЕС не може да се сравнява с ООН! Преди всичко ЕС е псевдо-организация, паразитна бюрократична машина за мошеничества и измами, за прилагане на двойни и тройни стандарти . Конкретно за България е вредно спирането на Крем9иковци и АЕЦ реакторите. Което е полезно за ЕС е вредно за България. Няма какво да се лъжем! Просто трябва да подготвяме списъците от предатели за бъдещия Народен съд.

 • bebontiev казва:

  Аз не сравнавам ЕС и ООН,аз сравнявам ролята на България в ЕС и ролята на Албания в ООН, с една дума – почти никаква.Самият факт,че ни дадоха еврокомисар по алабалистика,а на Румъния – земеделие е красноречив.

 • yukselahmed казва:

    ПИСМО ДО КАНДИДАТ- КМЕТА НА СОФИЯ Г-Н Г. КАДИЕВ

  Уважаеми г-н. Кадиев,
  Какво направихте като зам.министър на финансите по жалба с Вх. No. Ж-371/25.04.2005 с която лично Ви информирах за документална измама извършена от висш служител на Агенцията за държавни вземания? Измамата е за 1 730 000 американски долара от която аз съм потърпевщ. Не трябваше ли да се направи вътрешна проверка и да се сезира прокуратурата? В единия случай за потвърждение за изнесените от мен факти, а в другия за неверни данни и клевета на държавна институция? Вие не ме и опровергахте. Къде е истината? Не прикрихте ли г-н Кадиев тогава лица близки до определена партия? Не станахте ли съучастник?
  Питането ми e лично.
    
  Моля за отговор.
  С уважение,
  Ю. Ахмед

Имейл адресът ви няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*