Георги Кадиев

Имаме право на промяна

И пак за Дянков

Жал ми стана за министър Дянков като прочетох стенограмата от посещението му при президента.Винаги съм си представял българските министри с повече достойнство.

Особено министърът на финансите. Това е министерство с традиции. На теб са поверени милиарди левове, заплати и пенсии на милиони хора, данъци на стотици хиляди фирми, пари за образование, здравеопазване, полиция и армия. На практика цяла една държава лежи на теб. Сбъркал си- случва се, поне не се дръж като мъж. Не се оправдавай  с това, че три пъти си искал „да се измъкнеш“ от темата. Ако Първанов е милиардер и ти като министър имаш данни- кажи го ясно и не давай на заден. Никой не се интересува млад или стар, ние знаем възрастта му. Ако пък говориш само по вестникарски изрезки и проявяваш чувството си за хумор на чужд гръб, и то на една институция- съжалявам, но президентът е прав, просто си подаваш оставката. И без това в министерство на финансите настъпиха невероятни вреди и години ще трябват за възстановяване.

Това е истинският извод от този случай. За отговорността на думите на тези, които са натоварени с много очаквания и надежди. За способността да отстояват позиция или като мъже да поемат отговорност, без да се крият и мънкат.

А не „ за мен лично аз какво си научавам от това, че по този тип шоута аз не трябва да се появявам“. Невероятен извод на Дянков от цялата тази каша. Разтърсващо неадекватен извод.

Категория: Блог
 • hriskrai казва:

  А на мен ми стана жал и за българите!Май и той ще се окаже само надут балон!И кой ще загуби паk?

 • ronadoneva казва:

  Наистина жалко за България! Тя никога вече няма да е същата! За съжаление!!! След тези неадекватни депутатки -Калинки, Цецки, Мецки….. Жалко за невъзможността децата ни да отглеждат децата си по тези земи! Красива страна с пиян народ, опиянен в надеждата си и в нежеланието си да прозре неадекватността на много властимащи! Трябва да се започне от морала на политиците! Гледат те в очите и те лъготят! Даже не могат да лъжат! Правят го по детски, с блуждаещ поглед, страхливо! Докого господа властимащи ще спрете с експериментите и медийните си изяви! Нима правенето на политика е само да се показвате по разни нескопосани шоута и да бълвате недомислици! Не можете ли да си седнете на дупетата и да се захванете яко с работа, да влезете в миризливите болници, да се разходите по надупчените пътища в градовете, да питате къде отиват парите на работещите данъкоплатци! Влезте в Бюрата по труда и вижте колко млади хора стоят там на дълги опашки, а в същото време са наети пенсионери от фирмите за да се спестяват данъци! Нямам нищо против възрастните хора, но те заслужено са в пенсия и би трябвало да се наемат,ако няма млади хора желаещи тази работа! Всичко което се случва е жалко, да не кажа трагично! Благодаря Ви г-н Кадиев, че пишете! Желая Ви здраве и сили!

 • Абел казва:

  Изводът е един и той е ясен на всички освен на хер Флик-Дянков – Оставка!

 • blag009 казва:

  И на мен г-н Кадиев ми е жал, от ЖАЛКИЯТ президент на Република България. Просто начина по който е тръгнал да се САМОРАЗПРАВА с Дянков, е жалък и уронващ престижа на институцията Президенство. Утре Първанов ШЪ си иде , но петното оставено от него ЩЕ стои и напомня!
  Но найсе, кво ме интересува за провала на поредният „готин“ вожд и скапаното МУ обкръжение. Както казва бат Бойко, махни целофана и ШЪ видиш…“Живот ли бе да го опишеш, разровиш ли Го мирише…“ :(((
  Същотото се отнаса и за бат Бойко .
  Като негов фен, изпълних желанието Му за „официалните ложи“, не МУ се бърках при опаковката на целофана, дано прочете СЕГА разказа на Смирненски за „Стълбата“!!!
  Кибик Блаже
  ПП.Е, поне ЩЪ разбереме колко струва един лов на г-н Президента. :))))
  Който дава парата поръчва музиката…лелеееее…КЪДЕ сте сметкиии …
  Както Цара на времето погоди номер на Първанов? Марширува Първанов по цървеният килим на Кремъл и Путин ГО пита:
  – „Защо г-н Президент, преди два часа в Поти е акостирал кораб с воено оборудване за Грузия“???
  Ами в Брюксел за малките реактори…Просто майтапи бе пич!!!!:))))))) Мъкъ си е, но тива е…гусин президент конституцията БКП я направи , сърбай си чорбата драги…

 • muzikant казва:

  Интересно засягате темата за мъжеството г-н Кадиев!Като добавим и огромния товар от традиций,заплати и ПЕНСИИ(последното-любимата ви тема),то направо става непосилно за един министър.Само пропускате една малка подробност,че човека говори истината-колкото и жалка да ви се струва ТЯ!Чудя се как се дифинира думата ИСТИНА от вас и от вашата партия?!?Иначе ви поздравявам за добрата риторика,след подобни слова ми иде да рекна:ВЕНСЕРЕМУС!!!Ей така от душа…

 • Христина казва:

  Е, поне се видя на, така нареченото бдение със свещи пред Президентството, колко почитатели има Г-н Дянков -около 100-на от 7 мин. българи… Е, пак е по-добре от нищо…
  Наистина да ти стане жал за „горкия“ човек!

 • Петър Петров казва:

  Жалък блог ! Г-н Кадиев, защо сте приятел с хората, които съсипаха България! Дали г-н Дянков е крал от хорицата на чиито гръб такива като вас живуркат!?

 • Алекс София казва:

  Странно защо не Ви става жал, че в президентството стой един агент на ДС? Защо не Ви става жал, че този агент на ДС подържа тесни връзки с голяма част от българските олигарси? Защо не Ви става жал, че крадци на милиони евро от европейските фондове, ерго от всички нас като данъкоплатци, са спонсори и приятели на въпросния агент? Защо не Ви става жал, че законите за амнистията, за заменките и всички останали безбожни червени наглости, президента мина с мълчание? Защо не Ви става жал, че половината от президентството са бивши ДС другари? Този списък може да бъде продължен до безкрайност !!

  На мен ми става жал, като Ви чета популизма, дано това не го мислите наистина.

  Поздрави !

 • Красимир Петров казва:

  Ще ви разкажа един виц. Среща Киркор Гарабед и го пита: “А бе, Гарабед, вярно ли е, че жена ли имала млад любовник?” “Не, няма такова нещо – отвръща Гарабед.” На следващия ден Киркор среща Гарабед и пак го пита: “А бе, Гарабед, вярно ли е, че жена ти имала млад любовник.” “Не, не е вярно, отвръща Гарабед. Изобщо не е млад.”
  Пита се в задачата: Знаел ли е Дянков този виц? Ако да – браво на него! Харесвам министри, които знаят вицове. Ако не – браво на него! Харесвам хората с чувство за хумор, а усетът за импровизация и бързата реакция са важни качества на един министър на финансите. В случая най-важното е, че пред нас си дават среща миналото и бъдещето. Един човек, сякаш току-що слязъл от деловия президиум на партиен конгрес, чиито жестове са отмерени и заучени като в японски театър на маските и който предварително си заучава изказванията наизуст, за да не би случайно да сбърка. (Справка – новогодишните приветствия). Срещу него стои човекът на бъдещето, вътрешно свободен, диалогичен, който не се прекланя пред други кумири, освен пред професионализма и пред моралната отговорност за действията.
  Оттук нататък конкретният резултат няма никакво особено значение, защото така или иначе бъдещето принадлежи на бъдещето.

Имейл адресът ви няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*