Георги Кадиев

Имаме право на промяна

Кадиев иска специален статут за Студентски град

Приличам на Джордж Клуни без цвета на очите, оцени се червеният кандидат

Специален статут за Студентски град поиска кандидатът на БСП за кмет на София Георги Кадиев. Само по този начин могат да бъдат спрени реституционните претенции, смята той. Предложението на червения кандидат за столичен градоначалник бе дадено на среща с университетски преподаватели и студенти. Кадиев настоява строителството да бъде пряко свързано само с нуждите на студентите и на учебния процес, т.е. столове за хранене, общежития, допълнителни сгради към учебните заведения.

Основният проблем на Студентски град е, че въобще не е “студентски град”, а си е обикновен квартал на София с всички съпътстващи проблеми, посочи той. Затова негова цел като градоначалник на столицата ще е Студентският град да запази академичния си характер и да бъдат подобрени условията за живот в него. Общината и държавата пък трябва да работят за сигурността там, при това съвместно.

Присъстващите на срещата го питаха дали ще се застъпи за построяване на обществена библиотека в Студентски град. Кадиев увери, че няма да се колебае да го направи, ако студентите го искат и има обществено съгласие, че това е един от големите проблеми на района.

Студенти дадоха положителна оценка за кампанията му в интернет. В отговор той обеща неговият сайт да продължи да функционира и след изборите. В рамките на предизборната кампания в електронната му страница на ден влизат над 10 хиляди души, мнозинството от които са анти БСП, но все пак му задават въпроси. Отговори са получили над 300 запитвания.

Преди срещата със студенти Георги Кадиев присъства на обявяването на резултатите от инициативата “Направи си кмет”. По думите му според съставения фоторобот бъдещият кмет трябва да бъде “Джордж Клуни с деца” – мъж, софиянец, с кафяви очи, среден на ръст, с деца. Той се пошегува, че в известна степен прилича на фоторобота без цвета на очите и ръста.

Източник: Vsekiden.com

Категория: Новини

Имейл адресът ви няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*