Георги Кадиев

Имаме право на промяна

Как се роди платформата на БСП за изборите за София

Началният вариант на платформата я писаха настоящи общински съветници и носеше работно заглавие „София- европейска столица“. Нормално е, те би трябвало да знаят много по-долбре от мен проблемите на общината, както примерно аз би трябвало да знам по-добре от тях проблемите на приходите в държавата. Дето според Бойко Борисов били с 2 милиарда лева по-малко събрани и затова ме били изгонили от финансите… иди обяснявай, че всъщност има не липса, а от излишък от 2.4 милиарда лева към момента, и че това също не е толкова добре. Защо не е добре, е дълга тема, да не ви отегчавам.
И така, обсъдихме проекта за платформа на двудневен семинар в една база до Кремиковци. Беше нещо като team-building, с всички кандидати за общински съветници, всички кандидати за районни кметове, кандидатът за кмет на София. Първо се реши да се смени заглавието с нещо по-земно и разбираемо. Обсъдихме няколко варианта, включително „София- чиста и зелена“, „София- модерна и уредена“, „София- пулсираща и иновативна“, „София- сигурна и спокойна“ . Накрая май ще останат всичките. После се реши да е по-конкретна: ще направим първо, второ, трето, четвърто. Което и написахме в редактирания вариант. Снощи би трябвало да е редактирана за подледно и одобрена от Градския съвет на БСП и вече да е официален документ, който ще ви предоставя за коментар веднага щом имам окончателния вариант.
Не очаквайте чудеса – сигурно някой го сърбят ръцете да запишем, че ще построим Байконур край село Мрамор, но това са глупости… Или като един мой съученик от Бургас, Ивайло Дражев, сега кандидат за кмет на града, в чиято програма черно на бяло пише, че ще смени външната дограма на всички жилища, а в частта „Сигурност“ обещава да постави решетки на всички първи етажи… Отминаха времената, когато с голи обещания печелиш избори. Видяхме я „генералната промяна“, благодаря от сърце. Всяка сутрин я споменавам с добро в задръстванията. По-добре умерено амбициозни, но изпълними неща.

Категория: Блог

Имейл адресът ви няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*