Георги Кадиев

Имаме право на промяна

Как се става „инструмент на справедливостта“ в политиката

Днес един от читателите на блога ми ме е попитал дали съм искрен в желанието си да съм кмет на София и дали съм готов да съм „инструмент на справедливостта“ .

Въпросът е изключително резонен и бих искал публично да обявя какво мисля по това. Защото е крайно време софиянци да взимат информирани решения, да знаят какъв човек имат за кандидат за кмет.

Борбата ми е истинска, влагам много усилия  и гарантирам честност и откровеност. Да бъда инструмент на справедливост е огромна отговорност и бих могъл да се справя само при определени обстоятелства.

В София се краде много и от години. И всеки кмет покрива предните. Все същите кадри, все същите зам.кметове… Г-жа Фандъкова е назначена от Борисов, как да покаже неговите бакии? Половината администрация назначена от Софиянски, как да покаже неговите?

Трябва външен на системата човек. Слава Богу, нямам нищо общо нито с Борисов, нито със Софиянски. От друга страна, системата ще направи всичко възможно да се защити. В момента ни управляват мутри и пенсионирани полицаи, и те ще се защитават по единствения начин, по който могат- чрез заплаха, изнуда, компрометиране, манипулиране. Г-жа Фандъкова е мила и добра жена, но какво от това? Абсолютно никой не я пита за нищо. Взимат й решения, назначават й зам.кметове, въртят далавери зад и пред нея. И тя нищо не може да направи и нищо не прави.

Ако, живот и здраве стигнем до втори тур, ще видите как системата ще се обедини срещу мен. Защото застрашавам статуквото.

Единствено вие можете да победите тази система. Аз мога да съм инструментът за справедливост, но някой трябва да стои зад мен. Не партии, не червени, зелени или оранжеви. А обикновени хора с техните обикновени проблеми и желания какво да се случва в този град.

Затова искам подкрепата ви. В това е смисълът на тази битка.

Категория: Блог

Имейл адресът ви няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*