Георги Кадиев

Имаме право на промяна

Как се хранят котараците в Столична община?

Искам да ви дам конкретен пример как се хранят „котараците“ в Столична община, като под това име разбирам кръгът от фирми около ГЕРБ, въртящ се около общината като котка около купа мляко.

Само преди дни кметът на София г-жа Йорданка Фандъкова е подписала започване на процедура за избор на изпълнител за обществена поръчка:„Системна интеграция в Столична община”. Процедурата е открита с Решение № РД-09-03-78/21.07.2011 г. и с публикувано обявление № 4 от 27.07.2011г. на електронната страница на Държавен вестник и на порталът за обществени поръчки на Агенцията по обществени поръчки под номер 00087-2011-0064.

Процедурата вероятно ще е за над 3 милиона лева, като за същата работа вече бяха платени 3.6 млн лева при друга поръчка за системен интегратор през 2008. Тогава парите бяха платени на фирма Аксиор ООД, собственост на съпруга на бившата съдружничка на Андрей Иванов и сегашна депутатка от ГЕРБ Стефани Михайлова. За дадената поръчка сигнализирах общинската комисия за конфликт на интереси на председателя на СОС Андрей Иванов.

Процедурата трябва да бъде веднага преустановена. В нея изначално има корупция, тя вече е компрометирана.

Трябва веднага да се покани външна фирма, която да анализира свършеното от досегашния системен интегратор Аксиор ООД. Защото ако наистина за 3.6 млн лева те са написали само един анализ от 54 страници, както пише в медиите, трябва да си поискаме парите обратно.

Категория: Блог

Имейл адресът ви няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*