Георги Кадиев

Имаме право на промяна

Кандидат за народен представител – 23 МИР, София

Аз съм кандидат за народен представител, четвърти в листата на БСП 23 МИР, София.
Знам как се гледа на обещанията преди избори, затова искам първо да ви кажа какво направих за последната година и половина като общински съветник. Като опозиция основните неща, които можеш и трябва да правиш е да контролираш и да даваш алтернативи. Аз съм общинският съветник с най-много питания по различни въпроси – над 60 – от разбити улици и застрояване на градинки, до сериозни сигнали за нарушения като случая с фирма “Карат-С” АД, когато общината щеше да бъде ощетена с 2,6 млн лв. След наш активен контрол бяха сменени директорът на “Софийски имоти”, кметът на район “Изгрев”, директорът на “Столичен автотранспорт”, председателя на СОС Андрей Иванов. Нямам съмнение, че след дни ще бъде сменен и скандалният кмет на район “Витоша”. Това нямаше да се случи, ако не бяхме ние като опозиционни общински съветници.
От друга страна винаги съм се опитвал да давам и алтернативи и конструктивни предложения като част от тях бяха приети. Примери за това са заделените тази година 0.5 млн лв за изграждане на лостове и успоредки за стрийт фитнес в районите на София или приемането за добавяне в програмата за инвестиции на бул. “Цар Борис 3”, бул. “Гоце Делчев” за асфалтиране, както и изграждането на кръстовище на две нива на бул. “П. Славейков” и бул. “Тотлебен”.
4-то място в листата на БСП е напълно избираемо, ако получа вашето доверие и глас.
Направихме много неща заедно за София. Сега нека продължим да правим неща заедно за България.

Категория: Блог
 • Илия Тодоров казва:

  Уважаеми г-н Кадиев,
  Първо, пожелавам ви успех на предстоящите избори.
  Второ, считам, че сте личност, която няма да отхвърли идея преди да я обмисли и прецени, независимо от това как изглежда идеята на пръв поглед.
  Няма да се впускам в подробности. Накратко, става въпрос за постоянния вопъл на родители за подпомагане лечението на деца.
  Намерете начин да се преборите за узаконяване на следното/груби сметки/:
  1. 2000000 пенсии; по 0.20 лв. от пенсия = 400000 лв.
  2. 1000000 минимални заплати; по 0.50 лв. от заплата = 500000 лв.
  3. 1000000 заплати около средните; по 1.00 лв от заплата = 1000000 лв.
  4. 500000 заплати над средните; по 2.00 лв. от заплата = 1000000 лв.
  Общо около 3000000 лв./месец
  Общо около 36 000 000 лв./година
  Всичко се признава за разход преди облагане.
  Всичко отива по сметка, специална, директно без да минава през каквито и да е бюджетни, разпределителни схеми. Сметка „Клетниците“ /болни деца, сираци, трансплантации, …/ 2/3 от сумата се разходват през годината под обществен и експертен контрол за подпомагане на целевите групи.
  Всяка година 1/3 от събраното се заделя. След три години това са пари, достатъчни за оборудване със свръхмодерна техника някоя възлова детска клиника.

  • GKadiev казва:

   Здравейте,
   Благодаря за доверието. Напълно съм съгласен, че е необходимо да се заделят повече пари за лечението на деца със сериозни здравословни проблеми. Дори не мисля, че е необходимо да се орязват доходите на останалите групи хора, които имат сериозни финансови проблеми и в този момент. Държавата има сериозни резерви, които трябва да се използват – неефективната и раздута администрация, неразбираемостта на огромни приходи от акцизи, мита и данъци. С използването на резерви като тези могат да се осигурят средства за здравеопазване, образование, инвестиции, които са ключови във време на криза.
   Поздрави

 • А.Георгиев казва:

  Следя дейността Ви послените години. на първите избори, когато бяхте основен противник на Фандъкова бях много скептичен към Вас, защото сте от БСП. Сега вече видях какво можете и мисля, че човек като Вас е подходящ не за народен представител а за министерски пост, защото имате конструктивни идеи и сте, по мое мнение, изключително съвестен. Но е безкрайно тъжно, че системата у нас не позволява да се гласува за конкретен кандидат, както бе на изборите за Европарламент, а се кара по централно усмотрение на партийте. Все още се колебая какво да правя защото не искам гласът ми да отиде за някой от първите трима в листата, от друга страна страшно много ми се иска да влезете в парламента!
  Радвам се, че в БСП все пак сте останали и хора, които са с морал и се борят в полза на народа, пък макар и малко.
  Дано с следващото НС да сте в парламента – трябват хора като Вас!

  • GKadiev казва:

   Много благодаря за подкрепата.
   Избран съм за народен представител и мога да Ви гарантирам, че ще работя съгласно собствената си съвест и ще се боря за нещата, в които вярвам. Без значение от директиви и повели.

 • Niki Ivanon казва:

  Kakvo stana? Vlizate li v parlamenta? Mnogo se nadjavame i stiskame palci! :-)

  • GKadiev казва:

   Да. Днес беше първото заседание. Съжалявам за забавянето на отговора.
   Ще се опитвам да ви държа в течение за действията си.
   Поздрави.

Имейл адресът ви няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*