Георги Кадиев

Имаме право на промяна

Най-големият противник на Румяна Желева

Най-големият противник на ГЕРБ е самият ГЕРБ, каза само преди дни лидерът й. Представянето на Румяна Желева на изслушването за еврокомисар е пълното и абсолютно доказателство. Каквото сам си направиш, никой не може да ти направи.

БСП и Антония Първанова нямат никакво значение тук. Приписват ни се свръхчовешките възможности да манипулират елементарно няколко европейски медии и половината европарламент.

Представянето беше трагично слабо. И в двете си направления- и като отговори на личните въпроси за участието й във фирми, и особено професионалните отговори.

Румяна Желева е моя съученичка от немската гимназия в Бургас. Самата тя е от Нова Загора, в онези години новозагорци бяха териториално разпределени към Бургас и за тях имаше запазени места в гимназията. Имахме доста хора от там.  Не я помня от гимназията, тя е 3 години по-малка. Помня добре съпруга й, с който сме играли безброй мачове. Като чета сега по вестниците съдружниците й от прословутите фирми и се връщам назад в годините- всичките са съученици от немската гимназия.

За мен е безспорно, че Желева е нарушила закона. Била е управител на търговско дружество, подписвала е годишните финансови отчети през 2007 и 2008, когато е била е евродепутат. Няма значение, че те са без дейност. Законът е категоричен. Нямаш право да си в управляващи органи. Точка.

За мен е и безспорно, че няма  професионални качества нито за еврокомисар, нито за външен министър. Представянето й беше под всякаква критика. Човек дори от обща култура би трябвало да отговаря по-добре. Дори не искам да влизам в конкретните примери с талибаните, жените от Конго и правителствата на Аденския залив, още ме е срам, като си спомня. Мен и моето поколение ни готвеха с години за дипломати. Аз искам да уважавам и да съм респектиран от собствения си външен министър. В момента се срамувам от него.

Правилният изход е един- бърза смяна на кандидата ни, оставка и като външен министър. Всяко запъване и политизиране на въпроса само влошава ситуацията. Не е БСП виновна. Не е Първанова виновна. Желева сама си е виновна.

И накрая, кой все пак ще понесе отговорността за този срам в Европа?

Който я е предложил, естествено.

Категория: Блог
 • blag009 казва:

  Г-н Кадиев, направете едно полезно нещо.
  Пуснете ЦЕЛИЯТ текст на три часовото интервю. Никъде в интернета не видях превода на туй чудо.
  Не е лошо да ПУСНИТЕ и записа(преведен) на „баронесата“ за сравнение.
  Благодаря Ви предварително.
  Кибик Блаже

 • pppapppa казва:

  какво мисли БСП за извращенията в Конго и защо

Имейл адресът ви няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*