Георги Кадиев

Имаме право на промяна

Наръчник на галактическия собственик на куче в Столична община или защо едва 0.5 % от кучетата в София са регистрирани :

1. Всеки собственик на куче на възраст над 6 седмици трябва да заведе кучето си на ветеринар, за да бъде ваксинирано, обезпаразитено и да му се издаде паспорт.

2. При навършване на 4 месеца, кучето задължително се регистрира при ветеринар и му се постави чип.

3. Отивате в отдел “Екология” на вашето районно кметство, за да регистрира кучето си и там. Това задължително става в работно време и то не всеки работен ден, а в точно определени дни от седмицата.

4. После отивате районната данъчна служба за плащане на дължимата такса. Задължително носите копие на паспорта на кучето.

5. Ако не носите копие на този паспорт, се връщате обратно. От данъчната администрацията не могат да направят такова копие, дори срещу заплащане.

6. Ако кучето е с поставен микрочип не се дължи такса за годината на поставяне, но въпреки това разхождането данъчната служба е задължително.

7. След заплащането на таксата се отива отново в съответната районна администрация за финално вписване в регистъра.

8. Ако кучето ви е кастрирано, не се дължи такса за него до живот, но въпреки това трябва всяка година отново да посещавате районната данъчна служба, за да напомняте, че не им дължите такса.

9. И накрая, при всяко излизане с домашното си куче трябва да носите неговия паспорт и разписка за платена такса.

Категория: Блог

Имейл адресът ви няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*