Георги Кадиев

Имаме право на промяна

Няма да им стигнат Минко Герджиковците

Вчера си направих труда да прегледам записа на прословутата сесия на 16 декември 2010, когато се приема точката за презониране на София. Много ясно се вижда как кметът г-жа Фандъкова излиза преди точката, как ту влиза, ту излиза и вносителя Минко Герджиков. В моето изказване аз моля да се отложи точката, защото ги няма ключови представители на администрацията, няма го кмета, няма го ресорния зам.кмет, а това е точка, която засяга данъците над 300 хиляди жители на София. Да не говорим, че има противоречащи становища на комисии в общината, различни версии на презониране, решения на комисии, взимани 15 минути преди сесия и т.н. За отхвърляне призовават и от Синята коалиция. Резултат никакъв, ГЕРБ сляпо гласува с пълното си мнозинство и с подкрепата на Атака.

Грешките на политиците ги плащат хората. Грешката с данъците я плаща не Йорданка Фандъкова, не Андрей Иванов, не общинския съветник Х. Плащат я хората с бележки от цяла София.

От ГЕРБ някой измисли ПР стратегията да се твърди, че има технически и комуникационен проблем, иначе всичко ни е наред.

Има технически проблем, да. И той се казва Йорданка Фандъкова. Има комуникационен проблем, да. И той се казва Йорданка Фандъкова. Има и политически проблем. И той се казва Йорданка Фандъкова.

Да си измиеш ръцете с Минко Герджиков е долно. Както вече написах, всички от върхушката на ГЕРБ прихващат синдрома Борисов: предай най-близкия си, хвърли вината на другия, само ти да си в бяло.

Г-жо Фандъкова, искам да ви кажа нещо: при всичко, което сътворихте в София, няма да ви стигнат Минко Герджиковците оттук до изборите.

Колеги от ГЕРБ в СОС, искам и на вас да кажа нещо. Утре всеки един от вас е поредния Минко. Утре всеки един от вас ще бъде жертван, както бяха жертвани Милор Михайлов, Велизар Стоилов, Минко Герджиков. Харесва ли ви?

Избиратели на ГЕРБ в София, искам и на вас да кажа нещо. С вашия глас вие създадохте тази върхушка на собствената си партия, която нагло, агресивно и нахално ни управлява, следи, подслушва, контролира и дискредитира в собствените ни очи и в очите на целия свят.

Няма да говоря като политик. Надявам се всички да започнем да мислим, гласуваме и действаме като данъкоплатци на България. Като хора, които плащат на политиците и искат от тях качество на свършената работа.

Тогава ще имаме нормални политици.

Категория: Блог
 • Христина казва:

  Напълно съм съгласна с Вас Г-н Кадиев, че Кметът на София (Фандъкова) трябва да понесе отговорност за всички неуредици в Столицата, както и за некомпетентността, нежеланието и неможенето да се справи с елементарни проблеми, та ккво да говорим за по-сериозни, като тези с презонирането и увеличението на данъците на столичани!!!
  Искам да Ви похваля за хубавото изказване в истински стил на опозиция, днес сутринта по тв7 в Сутрешния блог! Отново станахме свидетели на мълчанието на Г-жа Кмета Фандъкова, а още по-забавно беше, че Г-н Бареков и стана нещо като защитник и говорител на „горката“ Г-жа Дани Фандъкова… Пълен фарс с голяма доза подмазване се улавяше в „интервюто“ на Бареков с Фандъкова…:):):)
  Желя Ви хубав и успешен ден!!!
  Продължавайте в същия успешен дух!
  Пожелавам Ви Вие да сте следващия Кмет на София!!!
  Успехи!

 • Tanyaiva16 казва:

  Очевадно е, че отговорността не е само на заместника, а преди всичко на титулярката. Но къде са съветниците, които са гласували в подкрепаа на това презониране? Защо тен е подават оставки заради тъпоумното си съучастие?

 • Malta казва:

  Уважаеми г-н Кадиев,
  Още през декември месец прочетох тук Вашия материал: „Бозата с ъпгрейдването на зоните в София“. Затова когато получих бележките си за дължими данъци – не се учудих, но се вбесих..Такава данъчна оценка са сложили на панелката ми, че посмъртно не мога да я продам на такава стойност, дори и да искам..Питам се защо още тогава не реагираха хората или наистина не осъзнаха какви ще са последиците от този акт – презонирането..Все пак такова ще се извърши и ми се иска да зная какви ще са критериите това да стане факт. Не ми изглежда достатъчно обективен критерий „засиления инвеститорски интерес“, нито е достатъчен. С този засилен инвеститорски интерес само погледнете новопостроените блокчета срещу „Деница“ в Младост – които стоят непродадени, ненаселени – паметник на инвеститорската алчност и безмозъчност. Да не говорим за двата „МОЛ-а“ на спирката на 43 блок.., или за нацвъкването на хипермаркети един до друг или на 500 м. отстояние – почваме от Била и свършваме в ХИТ, като не пропускаме и n-броя бензиностанции…
  Къде го има това?? Унищожени зелени площи за да забучат точно там, в градинката и пред блока „КРИТ“..Няма ли кой тях да ги събори, та хората до 5 етаж на въпросния блок не виждат светлина!! Това ли е урбанистичната концепция за Младост??
  Не ми се говори повече, гнусно е поведението на общинарите, и НЕПРИЕМЛИВО!!!

 • Dima_todorov казва:

  Господин Кадиев, ясно е че Вие се готвите да ставате кмет на София. Но можете ли да напишете във Вашия блог една статия за това как ще се борите срещу неспазването на законите? Ще имате ли законодателна инициатива? За да бъда по-ясен ще Ви попитам, ще лобирате ли за забраняване използването на индивидуалните разпределители за отчитане на топлоенергията, тъй като те са незаконни средства? Те нищо не мерят, не могат да се проверяват, защото на скалата им не е записана никаква измервателна единица, не отговарят на изискванията на Закона за измерванията. Да не говорим за това, че на човек сърцето може да се смени, а на тези пикливи уреди не можело да се сменя батерията. Как ще се справите господин Кадиев? Мисля че не греша че топлофикация вече е към общината.

Имейл адресът ви няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*