Георги Кадиев

Имаме право на промяна

Обръщение до неправителствените организации

Здравейте, приятели,
След близо година активна работа заедно, вече мисля, че мога да си позволя да ви нарека приятели.
Заедно направихме над 600 срещи за последните десет месеца. Вие ме насочихте към много ценни решения по основни проблеми на София в сферата на трафика и транспорта. Заедно проведохме 7 кръгли маси по много от главните теми в политиката на Столична община – градоустройство, транспорт, социална политика,култура, екология, образование, възможности за спорт и прекарване на свободното време.
Срещите с вас станаха гръбнака на моята политическа програма, която е може би най-обстойният преглед на проблемите на местната политика, правен от някои от кандидатите за кмет. Изпращам ви и нея като резултат от нашите съвместни усилия.
Срещите ми с вас затвърдиха убеждението ми за значението на прякото гражданско участие и директен граждански контрол над администрацията и решенията на Столичния общински съвет. Затова и инициирах Столичния граждански съвет от над 70 неправителствени, браншови и квартални организации в София, които вече показват, че могат да бъдат реален коректив на управлението в София без значение от неговия цвят.
Искам да ви благодаря за подкрепата и да ви уверя, че независимо от резултатите на изборите ще се радвам да продължим нашето сътрудничество.
Разчитам на вашата активност на 23 октомври, както и след изборите, защото именно вие като представители на гражданското общество имате потенциала да допринесе за една София с по-малко задръствания и дупки, по-комфортен градски транспорт и повече удобства за пешеходците и велосипедистите.
Вие, както и аз, сме преди всичко хора и граждани, които не желаят друг да решава как да живеем живота си в собствения ни град. Това е направено в много европейски градове – да го направим и в София!
С Уважение,
Георги Кадиев
Кандидат за кмет на град София

Категория: Блог

Имейл адресът ви няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*