Георги Кадиев

Имаме право на промяна

Оправихме и моловете, и софиянци

На сесия на СОС днес гласувах против предложените промени в такса битови отпадъци и предложената план-сметка за чистотата. Доводите ми са следните:

– През 2011 Столична община ще изхарчи с 30 млн лева повече за чистота , отколкото 2010. Така беше и през 2010 спрямо 2009. И нищо не се промени. София е най-мръсната столица на Европа, с неокосени паркове, с глутници кучета, с търкалящи се кофи боклук, с прашни улици и мръсни коли. И тези 30 млн лева ще потънат, без никой да разбере и усети смисъла от това.

– По предложение на ГЕРБ бе намалена такса битови отпадъци на фирмите, защото, по думи на зам.кмета Герджиков „се появили два мола, веригата Лидл и други обекти“, и им било скъпо. Даже получили благодарствено писмо от БТПП. Естествено, че ще получат. На такъв подарък, който струва 28 млн лева загубени приходи за общината, как няма да се радват и благодарят.

– Отхвърлено бе моето предложение вместо това да се намали ставката за гражданите от 1.6 промила на 1.4 промила, което отново би довело до около 20 млн лева загубен приход. Само че печелещият щяха да са хората.

Е, защо тогава да гласувам „за“? За да оправим моловете и Лидъл?

Категория: Блог
 • Славов казва:

  Очаквано решение на Столичен общински съвет. Политика в интерес на средния бизнес, който иска да догонва едрия капитал, политика убиваща духа и здравето на гражданите, неинтересуваща се от хиляди тежки човешки съдби, това е политиката на ГЕРБ.

 • The Gost казва:

  http://www.segabg.com/online/n

 • Христина казва:

  Напълно съм съгласна с меннието на Г-н Славов!!!
  За наше съжаление това е истината…:(
  Никак не съм изненадана от решението на СОС – „Всичко в името на едрия бизнес“ – това може да си го гравират, като лого, мото или както им е удобно, а даже могат всички от ГЕРБ да си го татуират, тъкмо ще са по-фешън, а пък и ще се разпознават по-лесно… ха- ха -ха…

Имейл адресът ви няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*