Георги Кадиев

Имаме право на промяна

Още веднъж за синдрома „Бойко Борисов“

В романа „Синдромът Портной“ авторът Филип Рот разказва монолога на героя пред неговия психоаналитик. „Синдромът Портной“ всъщност е несъществуващ синдром, литературна фикция. Станал нарицателно за синдром, при който силни етични мотиви се смесват със сексуални желания до степен, до която вече не знаете кое е етично и кое не.

„Синдромът Борисов“, за когото вече веднъж писах, е точно обратното. Смес от силни неетични мотиви, корупция, предателство и страх.

Предай всеки, когото можеш да предадеш. Прехвърли вината на всеки, на когото можеш. Обвинявай всеки, но не себе си. Открадни, колкото можеш, може да нямаш друг шанс.

Кабинетът Борисов вече е дълбоко и неизлечимо заразен от този синдром. Трайков прехвърля вината на Първанов. Той на Дянков. Дянков на Борисов. Борисов на Трайков. Найденов на Калина Илиева. Плевнелиев на строителите на магистралите. Фандъкова на администрацията заради скандала със зоните на София.

Цветанов предаде тъста си. Рашидов предаде заместника си. Дянков предаде заместничката си. Фандъкова предаде Минко. Младенов предаде СДС. Божидар Димитров предаде БСП. Някой предаде руснаците. Някой предаде американците. Някой предаде Белене. Борисов предаде всички. Кабинетът предаде България.

Изходът? Предсрочни избори. Преди този синдром да е влязъл и в нашата кръв.

Категория: Блог
 • Goodman казва:

  Добре казано.

 • Niki7887 казва:

  Много добре казано.Наистина е време да си ходят.

 • Hristo Hristev казва:

  За съжаление „синдромът Борисов“ много отдавна е масово явление в БСП…

 • Ityordanov казва:

  Нямате срама г-н Кадиев! Вие ли ще говорите за кражби? Моята жена или вашата имаше договори за продажба на ток? И то когато бяхте във властта. Защо нямаше преди това? И колко беше печалбата? И какъв точно е бизнеса? Превъртане на пари през банкови сметки, с остатък във вашата. Защото токът се произвежда от държавната НЕК, тече си по жиците, също направени от НЕК. Т.е. вашата жена, без да инвестира лев, без да има един ден опит в този бизнес, се оказа голям търговец на ток по времето когато съпругът и е във властта. И вие говорите за кражби. Стига с това лицемерие!

 • Deizi_dik казва:

  Г-н Кадиев защо изопачавате и преставяте действията на управляващите в негативна светлина?България е съсипвана години на ред и не от това правителство.Хората гладуват години наред, а вие от БСП сега виждате това.Не само глада е проблем на българите г-н Кадиев,а душите които съспахте.Знаете ли ,че като опозиция много по добре се справяте отколкото като управляващи.И още нещо когато ви погледне човек такива едни мазни,лустросани личи си,че не гладувате.

 • Todor Abazov казва:

  Самата истина!

 • Христина казва:

  Много добре казано…. приличат на вампири, които се хапят един друг с мотото: „Предай натък и заразявай колкото можеш по пътя си, с единствената цел да излезеш сух от водата“

 • Balabanov30 казва:

  Великолепно, г-н Кадиев! Не обръщайте внимание на ония дърдорковци, които разказват, че БСП е разсипала България! Това не е истина! Бедните, в ония години на …., и на тройната коалиция, бяха „захранени“ с увеличение на заплатите и особено на пенсиите! Сега ще стане…ама на куков ден! Тези, сегашните – трябва да си ходят! Ще бъде облекчение за народа! След изборите!

Имейл адресът ви няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*