Георги Кадиев

Имаме право на промяна

Питане за състоянието на филиала на двора на 12 ЦДГ, р-н Средец

ПИТАНЕ

ОТНОСНО: Състоянието на двора на 12 ЦДГ „Олимпийче”, р-н Средец

Уважаема, г-жо Фандъкова,

Родители на деца в София подадоха сигнал до мен, в който изразяват недоволството си от условията, при които децата им посещават детска градина и по-специално липсата на нормални условия за игра в двора на 12 ЦДГ „Олимпийче” район „Средец”. Голяма част от детските градини в центъра няма как да избегнат градския шум и газове от преминаващи автомобили, както и ограниченията на площта в презастроения център. Въпреки това Столична община има задължението да се погрижи за максимално възможното облагородяване на детските площадки в детските градини. Детската градина се посещава от 50 деца, които са принудени да споделят и да играят в „бетонна площадка, намираща се между жилищните кооперации, оградена с мрежа, с пясъчник вътре, и без никакви детски съоръжения”.

В тази връзка моля за отговор в писмена форма на следните въпроси:

  1. Каква е собствеността на двора на 12 ЦДГ „Олимпийче”? Ако е частна собственост какви договори за наем е сключила Столична община със собственика и за какъв период?
  2.  Какви са възможностите за изкупуване на имота от страна на СО имайки предвид затвореният му характер между жилищни сгради от всички страни и невъзможността да бъде използван за строителство от собственика на имота? Ако изкупуване на терена от страна на СО е невъзможно какви са възможностите за сключване на дългосрочен договор, който би позволил на Общината да инвестира в облагородяването на детската площадка, за да стане едно по-нормално място за игра на малки деца?
  3. Каква е собствеността на намиращия се в близост до детската градина паркинг за автомобили и има ли възможност той да бъде включен като част от двора на детската градина при едно бъдещо облагородяване?

Приложение 1: Писмо от родители на деца, посещаващи 12 ЦДГ „Олимпийче”

Приложение 2: Снимки на двора на 12 ЦДГ „Олимпийче”, р-н Средец

С уважение   ………………

/Георги Кадиев/

Имейл адресът ви няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*