Георги Кадиев

Имаме право на промяна

Питане относно инфраструктурни и административни проблеми във Вилна зона Малинова долина – р. Панчарево

До: г-жа Йорданка Фандъкова

Кмет на Столична община

Чрез: г-н Елен Герджиков

Председател на Столичен Общински Съвет

 

ПИТАНЕ

 

ОТНОСНО: Инфраструктурни и административни проблеми във Вилна зона Малинова долина – р. Панчарево

 

Уважаема, г-жо Фандъкова,

До мен достигна сигнал от граждани, живеещи във Вилна зона Малинова долина – Герена, които изброяват редица проблеми в квартала и ясно показват незаинтересоваността на районната администрация в район Панчарево и липсата на необходимото внимание от страна на Столична община

Сред проблемите, които посочват гражданите са:

  1. Липса на инфраструктура в квартала като улично осветление и канализация
  2. Съществуващата инфраструктура не се поддържа. Коритото на река Кална река е затлачено и съществува опасност от преливане. При подобно наводнение през 2008г. ул. 16 се наводнява с 50см вода, в следствие на което тръбите на магистралния газопровод се оголват.
  3. Липса на зимно почистване на кварталните улици на районите в подножието на Витоша, където традиционно снежната покривка е по-голяма, води до невъзможност хората да изкарат автомобилите и да се предвижват свободно. Подобни сигнали се подават и от другите райони в полите на Витоша.
  4. В голямата си част живеещите във в.з. Малинова долина живеят в ненаименовани улици и без точно адресиране на имотите като се водят на адрес улица „Вилна зона Малинова долина” 999.

 

В тази връзка моля за отговор на следните въпроси:

  1. Какви дейности предвижда Столична община през 2012г. за изграждане, обновяване и поддръжка на инфраструктурата във в.з. Малинова долина и в.з. Малинова долина – Герена?
  2. Столична община предвижда ли почистване на вътрешнокварталните улици в южните райони, където дебелината на снежната покривка прави кварталите от Витошката яка непроходими при зимни условия?
  3. Колко хора имат адресна регистрация на адрес улица „Вилна зона Малинова долина” 999 и какви мерки е предприела районната и общинската администрация за адресиране на имотите във в.з. Малинова долина и в.з. Малинова долина – Герена?

     Вносител:            ……………………..

                       /Георги Кадиев/

Имейл адресът ви няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*