Георги Кадиев

Имаме право на промяна

Питане относно липса на снегопочистване в кв. Симеоново – р. Витоша

До: г-жа Йорданка Фандъкова

Кмет на Столична община

Чрез: г-н Елен Герджиков

Председател на Столичен Общински Съвет

 

ПИТАНЕ

 

ОТНОСНО: Липса на снегопочистване в кв. Симеоново – р. Витоша

 

Уважаема г-жо Фандъкова,

До мен достигна сигнал от жителите на кв. Симеоново относно липсата на снегопочистване във вътрешнокварталните улици в Симеоново и целия район Витоша. Традиционно в кварталите в подножието на Витоша натрупва повече сняг отколкото в други райони на града, което прави придвижването с автомобили почти невъзможно.

Сред конкретните проблеми, които създава липсата на снегопочистване е непроходимостта на някои вътрешноквартални улици с автомобил, невъзможното разминаване на две коли в по-тесните двупосочни улици, повреди по автомобилите заради високите ледени коловози по пътищата. Улиците около 64 ОУ „Цар Симеон Велики” също не са почистени, въпреки че би трябвало тяхното почистване да бъде също с приоритет. Както и редица други проблеми, нарушаващи нормалния живот на гражданите като невъзможност за зареждане на магазините в квартала, поради недостъпност на улиците, невъзможност на някои родители да заведат децата в детска градина и др.

Получавам подобни сигнали и от други квартали, намиращи се в подножието на Витоша, където вътрешнокварталните улици са непроходими и хората са принудени да паркират автомобилите си на единствените разчистени улици, които в някои случаи се намират на няколко пресечки от дома им.

В тази връзка моля за отговор на следните въпроси:

  1. Столична община предвижда ли действия за почистване на вътрешнокварталните улици в кв. Симеоново и другите квартали в подножитено на Витоша?
  2. Кои улици в кв. Симеоново са почистени след спирането на снеговалежа на 6 февруари 2012г?
  3. Какви действия ще предприеме Столична община за предотвратяване на подобни проблеми и неудобства на жителите на кварталите в подножието на Витоша занапред?
  4. Столична община контролира ли дебелината на снежната покривка в отделните райони на града и има ли механизми за приоритетно почистване на вътрешноквартални улици в районите, където снежната покривка надвишава 60см?

Приложение 1: Подписка от жителите на кв. Симеоново за липсата на снегопочистване в квартала.

    Вносител:            ……………………..

                       /Георги Кадиев/

Имейл адресът ви няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*