Георги Кадиев

Имаме право на промяна

Питане относно разходването на 100 000лв дарени за ремонт на салон в р-н Изгрев

ПИТАНЕ

ОТНОСНО: ДАРЕНИЕ НА СТОЛИЧНА ОБЩИНА ЗА НЕИЗВЪРШЕН РЕМОН НА САЛОН В Р-Н ИЗГРЕВ

Уважаема г-жо Фандъкова,

Според договор за дарение №РД-567-179 от 04.10.2011г. г-жа Марина Орлова дарява на Столична община сумата от 100 000 лв целево дарение за „ремонт и обзавеждане на салона на ул. А.П.Чехов №16А – кв. Изток, София, към Народно читалище „Николай Хайтов” (в същата сграда се помещава и дирекция Местни данъци и такси в район Изгрев). Направих проверка на състоянието на салона и той се намира в незадоволитено състояние и такъв ремонт не е извършван. Съгласно чл. 4 от договора за дарение тези средства е трябвало да бъдат предоставени на район Изгрев, за да предприеме необходимите действия. Разполагам с информация, че тези средства не са достигнали администрацията на района вече година и половина, а освен тях в друго дарение са били предоставени още 100 000 лв за същата цел. Липсата на тези средства не само възпрепятстват възможността да бъде обновена сграда, която се използва активно за обществени нужди, но и поражда съмнение за целесъобразното разходване на средства, за които Вие носите лична отговорност.

В тази връзка моля да отговорите на следните въпроси:

  1. Какви са причините салонът на ул. А.П.Чехов №16А все още да не бъде ремонтиран година и половина след получаване на дарението?
  2. Дарената сума в размер на 100 000лв предоставена ли е на район Изгрев?
  3. За какво са използвани средствата предоставени с горепосоченото дарение?
  4. Има ли друго дарение от г-жа Марина Орлова прието от СО и за какво е използвано то?

 

С уважение   ……………………

/Георги Кадиев/

  • Ганчо Ганев казва:

    Здравейте, с интерес чета публикациите Ви, досега не съм видял или разбрал да Ви е отговорила г-жа фандъкова…. мислите ли че сега ще отговори?

Имейл адресът ви няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*